Regija
POLAGANJE VIJENACA I SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

Obilježen Dan općine Jarmina
Objavljeno 23. travnja, 2014.

JARMINA - U povodu obilježavanja Dana općine Jarmina položeni su vijenci podno Spomenika poginulim braniteljima koji su položili svoj život za obranu Jarmine, kao i cijele Hrvatske.

U nazočnosti župana Vukovarsko-srijemske županije Bože Galića, potpredsjednika Hrvatskog sabora Tomislava Čuljka, predsjednika Uprave Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Dražena Milinkovića, brigadira Marka Miličevića, predsjednika koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, načelnika općine Nijemci Ivice Klema, načelnika općine Rokovci-Andrijaševci Damira Dekanića, Zdravka Krmeka, načelnika općine Jarmina Andrije Draganića, te predsjednika Općinskog vijeća Maria Rožića održana je svečana sjednica na kojoj je rezimirano proteklo razdoblje dok su najzaslužnijim mještanima dodijeljena priznanja.

Općina Jarmina dodijelila je priznanja istaknutim pojedincima, udrugama građana i pravnim osobama koji su značajno pridonijeli općem napretku i promicanju položaja i ugleda Jarmine ili dali zapažen doprinos razvitku određene djelatnosti i općem razvitku Općine Jarmina. Zlatnu plaketu Općine Jarmina dobili su Stjepan Ileković (zasluge za doprinos unapređenju lokalne samouprave), Matej Smetiško (zasluge za doprinos u sportu, tehničkoj i tjelesnoj kulturi), Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Miroslav Kolić (za doprinos u razvijanju gospodarske djelatnosti), Dobrovoljno vatrogasno društvo Jarmina (za kontinuirani razvoj vatrogastva i zaštite od požara), te Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata - Ogranak Jarmina (za humanitarno djelovanje i razvoj društvenih odnosa).

Na sjednici su uručene i stipendije za akademsku 2014. godinu, a dobili su ih Andrijana Draganić, Ivana Haban, Kristina Klarić, Ana Mikulec i Marko Mikulec.

Načelnik općine Andrija Draganić na kraju je istaknuo problematiku zapošljavanja mladih i manjka sredstava za sve ono na čemu bi se trebalo raditi. Do sada se u Jarmini radilo na uređenju komunalne infrastrukture, a planova ne nedostaje ni za dalje. No proračun je skroman te se iz Općine nadaju rješenju preko europskih fondova, ali i pomoći države.M.Kokaj

Možda ste propustili...

CRVENI KRIŽ: MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE

OŠ Bilje i Medicinska škola Osijek pobijedili

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

Najčitanije iz rubrike