Osijek
LJUDI VELIKA SRCA

Mateji, Ivanu i Nikolini zeko je ipak donio bicikle!
Objavljeno 22. travnja, 2014.
Peteročlana obitelj Sopjanac živi u teškim uvjetima u Josipovcu

Vezani članci

TUŽNA SVAKODNEVICA PETEROČLANE OBITELJI IZ JOSIPOVCA

Djeca od zeke žele bicikl, boli nas što će se opet razočarati

Mateja (7), Ivan (6) i Nikolina (5) nisu mogli ni sanjati kako će im ovoga Uskrsa zec u gnijezda donijeti upravo ono što tako silno žele - bicikle.

Naime, nakon što smo u subotu objavili priču o teškim životnim uvjetima u kojima obitava peteročlana obitelj Krune Sopjanca u Josipovcu te kako mališani silno žele od zeca dobiti bicikl, tekst je pročitao Željko Javorović iz Moto-bike shopa Jawa i s prijateljem iz Bike&moto shopa Škos odlučio ispuniti želju mališanima.

- U subotu smo ujutro otvorili Glas uz kavu, pročitali tekst o tome kako ta djeca silno žele bicikle za Uskrs, otišli smo ondje i dodijelili im ih. Međutim, dva bicikla za stariju djecu imali smo već toga dana, a za Uskrs sam se odjenuo u zeca i posjetio i najmlađu Nikolinu, kojoj smo također donirali bicikl. Dakako da dječjoj radosti nije bilo kraja, a nama je bilo drago što smo ih mogli razveseliti. Ovo nije prvi put da na nekakav način pomažemo - kaže Željko iza kojeg su brojne humanitarne akcije.

Doznajemo i kako se još nekoliko čitatelja odazvalo apelu u našim novinama pa je na adresu obitelji Sopjanac stiglo više bicikala koji će biti proslijeđeni drugim obiteljima u potrebi. - Drago mi je što smo mogli pomoći - poručuje Željko koji je za najmlađu Nikolinu bicikl ukrasio u stilu - Jagodice Bobice.

Obitelj inače živi u teškim prilikama, u dva sobička bez danjeg svjetla, bez prozora… Otac je ostao invalid nakon što je teško ozlijedio ruku radeći kod jednog privatnika, odštetu nije dobio, a sad je nesposoban za rad. Žive od socijalne pomoći i dječjeg doplatka i svaka im je pomoć, ponajviše u hrani, odjeći i drugim potrepštinama više nego dobro došla. Svi koji žele pomoć im mogu odnijeti ili poslati na adresu: Kruno Sopjanac, Naselje Matije Gupca 2, 31221 Josipovac.

Maja MUŠKIĆ

Na adresu obitelji Sopjanac stiglo je još bicikala koji će biti proslijeđeni drugim obiteljima u potrebi

Najčitanije iz rubrike