Regija
SLATINA

U noći uskrsnog bdjenja Manuela (32) i
Pavle (34) Jaković krstili svoje peto dijete
Objavljeno 21. travnja, 2014.

SLATINA – Za vrijeme misnog slavlja u noći uskrsnog bdjenja, u župnoj crkvi sv. Josipa arhiđakon Slavonsko-podravskog arhiđakonata, župnik msgr. Vladimir Škrinjarić krstio je šestomjesečnog Luku, peto dijete Manuele (32) i Pavla (34) Jakovića iz Slatine. Mali Luka kršten je u krsnom zdencu poslije posvete vode jer voda iz krsnog zdenca u čovjeku postaje izvor koji ne presušuje, to je Božja ljubav koja se izlijeva na ljude, snaga koja čisti i obnavlja. Krštenje uvijek podsjeća da u čovjeku teče izvor, koji će ga uvijek održati svježim i životnim. S obzirom na to da je krštenje u liturgiji uskrsne noći „najdoživljajniji znak da vjernici dobivaju udio na Kristovu uskrsnuću“, i Lukino krštenje u Slatini bilo je upravo takav trenutak slatinskoga uskrsnog bdjenja.

– Ja sam odrastao u velikoj obitelji pa meni mnogobrojnost nije ništa novo - kaže otac Pavle, čiji roditelji imaju desetero djece. On je najstariji i jedini oženjen, a supruga Manuela ima mlađu sestru, koja također nije udana. Najstariji sin u obitelji Pavla Jakovića zove se Noa i ima sedam godina, a potom su svojim rođenjem obitelj razveselili Fran, Marta, Matej i najmlađi Luka.

– Luka je kršten kao prvi kršćanin u pashalnoj noći oslobođenja Židova iz egipatskog ropstva uz Božju pomoć. Naš Matej bio je prošle godine prvo dijete koje je u slatinskoj župnoj crkvi sv. Josipa kršteno u krsnom zdencu, a sada je taj obred prošao i Luka, kažu roditelji.

Mama Manuela studira pravo, a tata Pavle poljoprivredu, i oboje su apsolventi. Žive u samostalnom domaćinstvu od ugostiteljskog obrta i dječjeg doplatka.

– Riječ Božja navela nas je da se otvorimo životu i u tome nalazimo zadovoljstvo. Sve drugo Gospodin određuje. Nadam se da smo dobar primjer mojoj braći i sestrama i da će kod nas vidjeti nešto pozitivno - kaže Pavle. Vrlo je ponosan i Pavlov otac Mitar, što njegov najstariji sin kroči očevim stopama.

– Teško je bilo uskladiti sve potrebe u životu kakav smo ranije imali u mojoj velikoj obitelji, ali zahvaljujući Bogu i zajedničkom putu na kome smo posljednjih 12 godina, našli smo sklad i kod nas je uvijek živo, kao i sada na ovoj misi - kaže mladi otac petero djece.P.Žarković

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

3

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad