Regija
NE ŽELE PROMJENU IZGLEDA GRADSKOG SREDIŠTA

Našička oporba ne slaže se s
prodajom Doma Hrvatske vojske
Objavljeno 22. travnja, 2014.
Prodajom Grad želi popraviti “krvnu sliku” gradskog proračuna

NAŠICE - Grad Našice odlučio se na prodaju zgrade današnjeg Doma Hrvatske vojske, a nekadašnjeg Doma JNA-a, na Trgu dr. Franje Tuđmana, u samom središtu grada, kako bi namaknuo određena sredstva i popunio gradsku blagajnu u ovo krizno vrijeme. Grad je prodaju inicirao još u prošloj godini, a budući da je nekretnina na atraktivnoj lokaciji, Grad se nadao da će lako pronaći zainteresiranog investitora. Međutim, suprotno gradskim očekivanjima, prodaja nije realizirana i prijedlog o davanju suglasnosti za prodaju Doma HV-a, ali i zemljišta u Franjevačkoj ulici, našao se na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća.

Način na koji se Grad Našice rješava svojih nekretnina, neprihvatljiv je za gradsku oporbu. Vijećnika SDP-a Dalibora Kraljika zanimalo je zašto se Grad odlučio na prodaju u ovom trenutku te postoji li mogućnost prenamjene i ima li zainteresiranih investitora. Boris Peić u ime Kluba vijećnika HDSSB-HNS predložio je da se provede javna rasprava o budućem izgledu ove lokacije, jer je riječ o užem središtu grada. Naglasio je da će nakon prodaje Doma HV-a biti teško utjecati na oblik i uvjete građenja. Sličnog mišljenja bili su Peićevi stranački kolege, Hrvoje Šimić i Stjepan Bosak, dok je Alana Šikića zanimalo što će biti sa spomen-sobom poginulih hrvatskih branitelja koja se trenutačno nalazi u Domu HV-a.

Prema riječima gradonačelnika Krešimira Žagara, jedno od rješenja smještaja braniteljske spomen-sobe može biti Gregerova vila. Osim udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Dom HV-a trenutačno koriste i Matica hrvatska, Udruga stvaratelja u kulturi RIMA i Udruga mladih KLAN. Prostorije ima i Odjel naplate parkiranja komunalnog poduzeća Našički park. U Gradu već neko vrijeme razmišljaju o novim lokacijama tih udruga i traže potencijalna rješenja.

S obzirom na to da je objekt u lošem stanju, Grad je prošle jeseni intervenirao i izdvojio oko 100.000 kuna u rekonstrukciju krovišta. Značajno ulaganje zahtijeva i fasada koja kvari vizuru, no obnova za sada nije predviđena.

Snježana FRIDL

Način na koji se Grad Našice rješava svojih nekretnina, neprihvatljiv je za gradsku oporbu

Možda ste propustili...

AEROKLUB FENIX NA MOSON MODEL SHOWU

Igoru Ujakoviću zlato i posebna priznanja

UGODAN POSJET STUDENCU U LADIMIREVCIMA

Kada skoknu do svoje trgovine, ni kuću ne zaključavaju!

Najčitanije iz rubrike