Regija
PROSLAVA U PLETERNICI

Baki Dragici na 82. rođendan
došlo svih 74-ero potomaka!
Objavljeno 22. travnja, 2014.
Odlazila je raditi i u nadnicu, za novac ili za hranu

PLETERNICA – Dragica Vidakušić iz Pleternice doživjela je veliko iznenađenje na proslavi svog 82. rođendana. Njenih šestero djece, 26 unučadi i 42 praunučadi došlo je čestitati rođendan i nazočiti svečanom ručku u Vatrogasnom domu u Pleternici.

- Evo na Svetog Josipa proslavit ću i pedeset godina otkako sam došla živjeti u Pleternicu sa svojom djecom. Došla sam sama, bez supruga, jer on nas je napustio otišavši na rad u Njemačku i ja sam ostala sama s djecom u Rami. Nisam htjela dopustiti da se za mene i moju djecu brinu drugi pa sam došla ovamo u Slavoniju. Bila su to teška vremena velike neimaštine. Najteže mi je bilo kada su svi išli u školu, jer je svaki dan nešto trebalo, a nije bilo novca – priča baka Dragica, koja kaže da nisu bili gladni ovdje u Slavoniji, svaki dan nešto je kuhala.

Odlazila je raditi i u nadnicu, na poljoprivredne poslove za novac ili za hranu, ali se preživjelo, djeca su se školovala, a kasnije, kad su odrasli, oni stariji pomagali su školovati one mlađe.

Uglavnom svi od potomaka ostali su u ovom kraju i danas žive u dvadesetak kuća u Pleternici, no neki su na radu u Njemačkoj i Švicarskoj, a jednog unuka ima i u Bruxelessu, koji radi u sklopu hrvatskog predstavništva u Europskom parlamentu.

Djeca su se poudala i poženila, dobila je Dragica tako i 26 unuka, od kojih jedanaest još nije oženjeno i poudano pa očekuje da broj od 42 praunuka sigurno nije konačan.

– A neka dočekam živa da imam još pedeset praunuka - želi si baka Dragica. Na proslavi se tako, osim 74 njena potomka, okupile i supruge sinova i muževi kćerki, bračni drugovi unuka pa ih je bilo okruglo stotinu!(AGM Kruna)

A neka dočekam živa da imam još pedeset praunuka, želi si baka Dragica

Možda ste propustili...

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

POZVANI NA DOSTAVU PISMA NAMJERE

Štitar je poslovnu zonu ponudio poduzetnicima

Najčitanije iz rubrike