Mozaik
IZBOR ZA MISS UNIVERSE

Lijepa Orahovčanka plasirala
se među 10 najljepših Hrvatica
Objavljeno 22. travnja, 2014.
Lijepa Kristina studira novinarstvo i bavi se konjima

Mlada, svestrana i lijepa. Kristina Prišč (21) iz Orahovice postigla je sjajan uspjeh u finalu Miss Universe Hrvatske održanom u Opatiji.

Kristina je naime ušla u top 10 i tako slobodno možemo reći da je među 10 najljepših Hrvatica. Ulaskom u finale već je napravila veliku stvar, a ovaj ulazak u deset najljepših samo je šlag na tortu.

- Još uvijek sam sva u euforiji, uzbuđenju i presretna sam ovim rezultatom. Kada je počelo prozivanje za ulazak u 10 nisam, očekivala da ću biti unutra. No već su me treću pročitali i mojoj sreći nije bilo kraja - započela je vidljivo ushićena Kristina. Sav njezin golemi trud, volja i zalaganje se isplatilo. Kako sama kaže, nije bilo nimalo lako. Proteklih nekoliko mjeseci čekala su je silna snimanja, castinzi, fotografiranje, vježbe i uz sve to brižno se posvećivala svome studiju novinarstva i velikoj ljubavi konjima. Može li se to sve uskladiti?

- Ne da može, nego sve tri stvari, dakle, modeling, konji i studij, kada se spoje, čine mene kao gotovu osobu. Danas uživam i ako u bilo kojoj od ove tri stvari dosegnem vrh, smatrat ću da sam uspjela u životu – nastavlja Kristina te gotovo u dahu prepričava što se sve događalo u danima uoči finala.

- Sve je krenulo snimanjem za televizije, potom su uslijedile pripreme, fotografiranje i slično te naravno neizbježne vježbe za kondiciju. Posebno me kao Slavonku pogodila prehrana. Ja sam navikla na domaću slavonsku obilnu prehranu, kad tamo listići ribe, riža i u najboljem slučaju salata s komadićima rajčice. Srećom pa smo u veličanstvenom hotelu Kempinski u Savudriji svako jutro imali za doručak švedski stol pa smo znale kriomice nositi hranu i u sobu. U tijeku priprema posjetio nas je i poznati talijanski modni dizajner Gimmy Baldinini, a posebno mi se svidio dio kada smo posjetili Zagreb i stadion Dinama te se družili s igračima i vozili se u sjajnom Dinamovom autobusu – kaže Kristina Prišč te naglašava kako je u tijeku cijele ove priče sklopila brojna lijepa prijateljstva.

- Sve cure su OK, a posebno me se dojmila moja cimerica Patricija Kožulj. Toliko smo se zavoljele da smo zaključile kako smo pronađene sestre nakon 20 godina razdvojenosti. Moram svakako zahvaliti i mojim Orahovčanima koji su me bodrili i bili velika podrška, a posebno mojim roditeljima, bratu, uji i baki koji su bili na finalu u Opatiji – dodaje ova mlada Orahovčanka, koja je nakon izbora imala pregršt ponuda za modeling, no za sada je na odmoru u Orahovici, a poslije što bude...

Treba svakako reći da je na internet-glasovanju dosegnula visoko 4. mjesto sa 1.100 lajkova. O pobjednici izbora za Miss Universe, Ivani Mišuri, Kristina kaže da je vrlo skromna, pametna i divna djevojka koja je itekako zaslužila titulu najljepše.

- Puno se toga događalo nakon izbora, javljaju mi se poznate osobe sa svih strana, čak sam preko Facebooka dobila i bračnu ponudu. Lijepo je da me ljudi cijene, ali ja i dalje želim biti jedna obična Orahovčanka koja ime svoje ciljeve i u njima ustraje – zaključila je uvijek nasmijana i jednostavna Kristina Prišč. Vrijeme je isteklo, razgovor završen. Kristina Prišč s osmijehom na licu odlazi u nove pobjede, a sudeći po njenom karakteru i ustrajnosti, vrlo brzo ćemo ponovo pisati o njezinim novim velikim uspjesima.

Vladimir GRGURIĆ

DOBILA

SAM ČAK I BRAČNU PONUDU PREKO FACEBOOKA

10 brzih pitanja

Kakav je osjećaj biti među 10 najljepših Hrvatica?

- Neopisiv, poseban i jedinstven.

Izbor Miss Universe kao događaj?

- Glamurozno, prelijepo. Meni dokaz da ljepota i pamet itekako idu zajedno.

Kolegice Slavonke u finalu Izbora?

- Djevojke su odlične, prave iskrene Slavonke. Ponosna sam što sam jedina ušla u top 10.

Želiš li biti celebrity?

- Sve u umjerenim količinama i ako bi došlo do toga, to me kao osobu ne bi promijenilo.

Kakvi dečki su tvoji tipovi?

- Definitivno sportaši, pametni i prije svega dobre osobe.

Tvoje mišljenje o famoznom spoju manekenka-nogometaš?

- Važno je da se dvoje razumiju i vole, a čime se bave to je potpuno nevažno.

Studij novinarstva?

- Moja velika ljubav i najveća želja za dosegnuti vrh, a to je posao na televiziji.

Konji i preponsko jahanje?

- Uh, opet velika ljubav i to od djetinjstva. Naravno nikada neću prestati, mogu dati još više.

Jesi li po tvom mišljenju promovirala svoju Orahovicu i Virovitičko-podravsku županiju?

- Bez lažne skromnosti mislim da jesam. Isto tako i dalje sam na raspolaganju ako svojim sadašnjim iskustvom mogu pomoći u daljnjoj promociji.

Kristina Prišč prije i nakon izbora?

- Definitivno ista, ali punija, bogatija i spremnija na nove životne borbe i iskušenja.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana