Crna kronika
KRVAVI OBRAČUN U KAFIĆU

Vinkovčanin u pucnjavi ranio mladića i ubio 50-godišnjaka iz Novih Jankovaca
Objavljeno 21. travnja, 2014.

VINKOVCI – Vijest o ubojstvu koje se oko 1.30 sati u noći odigralo u Shakespeare baru u središtu Vinkovaca jučer je ujutro odjeknula gradom. Policija je potvrdila da je “došlo do pucnjave iz vatrenog oružja” u kojoj je ubijen 50-godišnjak iz Novih Jankovaca. Zbog sumnje da je ispalio smrtonosne hitce uhićen je 34-godišnjak iz Vinkovaca nad kojim je jučer još trajalo kriminalističko istraživanje.

U šturom priopćenju Policijske uprave vukovarsko-srijemske navodi se i kako je ranjen 19-godišnji Vinkovčanin, no sumnja se da je on stradao kao kolateralna žrtva. Mladić je zadobio prostrijelnu ranu ramena i pomoć mu je bila pružena u Općoj bolnici Vinkovci. Nakon liječničke intervencije mladić je pušten iz bolnice na kućnu njegu.

Iako policija ne govori o imenima, u Vinkovcima se jučer prepričavalo kako je ubijeni 50-godišnji Marko Marjanović, a uhićeni njegov “bliski suradnik” Dalibor Grgić (34) iz Vinkovaca. Što je prethodilo krvavom obračunu u cafe-baru u kojem je, doznaje se, u tom trenutku bio priličan broj gostiju, zasad nije poznato. Navodno se sve odigralo vrlo brzo, u nekoliko sekundi. U Marka Marjanovića ispaljeno je više hitaca iz pištolja i ubrzo je preminuo na mjestu događaja. Razlozi koji su doveli do potezanja vatrenog oružja još su predmet policijske istrage, potvrdio je glasnogovornik PU u Vinkovcima Domagoj Džigumović. Dodao je kako očevid u ugostiteljskom objektu u Glagoljaškoj ulici, gdje je inače prema kazivanju Vinkovčana na repertoaru narodnjačka glazba, i dalje traje pa će više informacija o krvavom događaju u noći poslije Uskrsa biti poznato tek danas. Promet tim dijelom ulice bio je jučer tijekom prijepodneva blokiran policijskim trakama.

Govoreći o krvavom obračunu u baru u Glagoljaškoj, Vinkovčani spominju i kako je ubijeni 50-godišnjak odslužio zatvorsku kaznu zbog kriminalnih aktivnosti, a navode i kako je uhićeni 34-godišnjak prije nekoliko godina u drugom lokalu u istoj ulici bio izboden nožem. Osumnjičeni je, kako se moglo doznati, uhićen nešto kasnije nakon kobne pucnjave jer, navodno, policiju nije čekao na mjestu krvavog obračuna.

Sanja BUTIGAN
OKRZNUT PO RAMENU

Mladić koji je u pucnjavi ranjen, 19-godišnji Vinkovčanin Filip Krešić, novinarima je jučer, nakon što je pušten iz bolnice, rekao kako ni sam nije vidio što se zbilo. Metak ga je, ustvrdio je, okrznuo po lijevom ramenu.

– Nisam vidio što se događa, bio sam okrenut leđima. Najednom su odjeknuli pucnji i svi su zalijegali na pod, pa i ja. Osjetio sam vrelinu na ramenu i vidio da krvarim – opisao je mladić.

Uhićeni 34-godišnjak prije četiri godine u drugom je lokalu u istoj ulici bio izboden nožem

Možda ste propustili...

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

ŠVERCER ILEGALACA DAO OBJAŠNJENJE

Krijumčario Sirijce zbog nadgrobnog spomenika

ZA VIKEND U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

158 prebrzih i 23 pijana vozača

Najčitanije iz rubrike