Sport
TRIJUMF U KUALA LUMPURU

Donna Vekić pobijedila desetu igračicu
svijeta i osvojila prvi naslov u karijeri!
Objavljeno 20. travnja, 2014.

Donna Vekić osvojila je svoj prvi WTA naslov! Treća je bila sreća. Nakon poraza u finalu Taškenta (2012.) te lani Birminghama, 17-godišnja Osječanka je na 250.000 dolara vrijednom Touru u Kuala Lumpuru uzela prvu WTA titulu svladavši u finalu desetu tenisačicu svijeta i prvu nositeljicu Slovakinju Dominiku Cibulkovu sa 5:7, 7:5, 7:6 (4)

Najmlađa i najbolja

Donna je odigrala fantastičan meč, u maniri velike i iskusne igračice nakon prave drame u tri seta koja je trajala dva sata i 55 minuta dobila je desetu tenisačicu s WTA liste. I upisala prvu pobjedu nad tenisačicom iz TOP-a 10. Ovaj Uskrs svakako je najveći dan u karijeri mlade Osječanke, 95. tenisačice svijeta,  koja je bila najmlađa igračica u ždrijebu Kuala Lumpura.

Ni finalni dan malezijskog turnira nije mogao bez kiše. No tako je cijeloga tjedna u Kuala Lumpuru – red nesanosne vrućine, red kiše. Donna je bolje otvorila meč, napravila break, povela 3:2, na svom servisu imala 30:15 i onda se dogodio – prekid. Naravno zbog kiše. Nakon povratka na teren Cibulkova je vratila izgubljeno i u završnici meča još jednom uzela Osječanki servis te završila prvi set sa 7:5.
Na otvaranju drugog seta revija breakova. Donna je prvo uzela Cibulkovoj servis, Slovakinja u sljedećem gemu vratila izgubljeno, ali 17-godišnja Osječanka je u trećem gemu opet došla do prednosti. Zatim je zadržala svoj servis i povela 3:1. Prednost je držala do osmog gema kada je Cibulkova napravila break za 4:4. Iako je s druge strane imala daleko iskusniju i bolje plasiranu igračicu s WTA liste, Donna je u završnici seta pokazala ogromnu zrelost i kvalitetu, napravivši u 11. gemu novi break za 6:5, na svom servis nije poklekla i odvela je meč u treći set.

Drama u trećem setu

U odlučujućoj dionici Donna je odjurila do 4:0, kod 5:2 na svom servisu je imala 40:15, zatim još dvije meč lopte, no pritisak zbog osvajanja prvog naslova je učinio svoje i iskusna Cibulkova se spasila i smanjila 5:3. Zatim je potpuno okrenula meč i povela 6:5, ali je Donna sigurno odservirala za 6:6 i tie-break. U 13. igri Osječanka je stalno bila u prednosti, kod 6:3 je propustila još jednu meč loptu, ali je uzela sljedeći poen i slavlje Vekićevih u Kuala Lumpuru je moglo početi. Donna je upisala najveću pobjedu u karijeri i osvojila prvi WTA naslov.
Ivana Liović

VELIKI MEČ ZA NAJBOLJI REZULTAT U KARIJERI

Donna se s Cibulkovom sastala i nedavno (8. ožujka) na turniru u Indian Wellsu i tada je Slovakinja slavila s lakih 6:3, 6:2. U Kuala Lumpuru sasvim drugačiji meč i posve drugačija Donna. U Maleziji je Donna odigrala veliki meč, uzela prvi WTA naslov u karijeri i ostvarila najbolji rezultat u karijeri. Ova godina nije počela prema željama, barem kada su rezultati u pitanju. Nakon serije poraza u prvim kolima krenule su kritike na račun mlade Osječanke koja je na sve to odgovarala „ne znam što ljudi očekuju, imam samo 17 godina, najmlađa sam u TOP 100, za dobe rezultate i osvajanje turnira ima vremena“. Nije prošlo dugo i na najbolji je način svim kritičarima zatvorila usta.  Pokazavši da nije zaboravila igrati i pobjeđivati. U Miamiju je bila odlična, u Kuala Lumpuru fenomenalna.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike