Osijek
MOTOZEKO 2014.

Stotine mališana s motozekama u pravom travnatom uskrsnom gnijezdu
Objavljeno 19. travnja, 2014.
Ovog Uskrsa na Trg je dotutnjalo oko 120 motocikala

Buka motora iz smjera Europske avenije u subotu prijepodne značila je samo jedno – stotine motozeka sedmu godinu zaredom oduševilo je najmlađe, ali i njihove roditelje koji su se za tu prigodu na Trgu A. Starčevića okupili u velikom broju na akciji Motozeko 2014. Među njima bila je i devetogodišnja Marta Lijić koja je, prije što je napravila gnijezdo za "kućnog" zeca došla na Trg kako bi po prvi put vidjela motozeke i kaže, oduševila se!
- Ovo mi je predivno! Sretna sam što sam ovdje, a onda odmah žurim kući praviti uskrsno gnijezdo. Svejedno mi je što će mi donijeti, sretna sam sa svime što dobijem, skromno je rekla Marta koja je bila tek jedna od stotine mališana koji su se okupili u pravom gnijezdu gdje ih je čekao Motozeko i darivao slatkišima. Tradicionalno, djeci je najomiljenije bilo fotografiranje sa zecom koji nam je pak rekao da mu je zadovoljstvo što je upravo on maskota ove hvalevrijedne akcije Motokluba Osijek i ostalih motoklubova koji su pomogli ovu akciju. Uskrsni zec je, otkrio nam je predsjednik MK Osijek Zdravko Bošnjak, jedan od aktivnih članova koji uoči blagdana, kako Uskrsa tako i Božića, želi razveseliti najmlađe.
- Svi znamo kako je u državi i drago nam je što svake godine gurnemo ruke u džepove i potrudimo se darivati najmlađe. Možemo obećati da se vidimo još jednom ove godine, uoči božićnih blagdana, poručio je Bošnjak, dodajući da je akcija Motozeko iz godine u godinu sve veća, a ovoga Uskrsa na Trg je dotutnjalo oko 120 motocikala. Mirisa oktana i buke motora nije se plašio četverogodišnji Danijel Švitek koji se spremno fotografirao sa Motozekom i zauzvrat dobio čokoladnog zeca, baš kao i brojni drugi mališani koji su punih sat vremena oduševljeno gledali brojne motoriste, ali i uživajući u pravoj zelenoj travi koju je motoristima ustupila tvrtka Unikom.
Marija MIHELIĆ

40 godina MK Osijeka


Akciju Motozeko 2014. podržali su i župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić te dogradonačelnik Vladimir Ham koji je za tu prigodu najmlađe darivao bombonima. Inače, MK Osijek ove godine slavi 40 godina postojanja, a vrijednu obljetnicu osim ove obilježit će i brojnim drugima. Inače, MK Osijek najstariji je, najveći i najbrojniji moto klub Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i šire.
- Grad podupire ovu akciju i drago mi je da mogu biti dio ove vesele manifestacije koja, kako vidim, oduševljava gotovo jednako i mlađe i odrasle, rekao je Ham.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana