Osijek
NA VELIKU SUBOTU HŽ ORGANIZIRAO „ZEKO EXPRESS“

Vožnja vlakom sa uskršnjim
zekom oduševila mališane!
Objavljeno 19. travnja, 2014.

Jubilarnu, desetu godinu za redom HŽ putnički prijevoz Osijek za mališane je uoči Uskrsa organizirao prigodnu blagdansku manifestaciju – vožnju posebnim vlakom „Zeko expressom“ u društvu neizostavnog uskrsnog zeca.
- Riječ je o vožnji sa kartama u slobodnoj prodaji koja uvijek privuče velik broj djece. Vozimo se na ruti Osijek – Beli Manastir – Osijek, a za vrijeme vožnje svi imaju priliku zabavljati se uz glazbu i ples, ali i uz nadzor strojovođe doživjeti kako se vlak vozi iz prednje kabine. Nadamo se da ćemo i u buduće biti u prilici na ovaj način uveseljavati najmlađe, rekao je organizator „Zeko expressa“ i glavni referent za prodaju HŽ putničkog prijevoza iz Osijeka, Jozo Ivanović.
Polazak posebnog uskrsnog vlaka organiziran je sa osječkog glavnog željezničkog kolodvora gdje su se na Veliku subotu u iščekivanju Zeke u jutarnjim satima okupili nestrpljivi mališani. Zeko je na kolodvor stigao motorom, a dočekala ga je cika, graja i smijeh.
- Već treću godinu dolazim na vožnju vlakom i druženje sa Zekom! Uvijek bude super, zabavljamo se, pjevamo...Ovo mi je jedina prilika da se vozim vlakom, a u vožnji baš uživam! Inače se uvijek svuda vozimo autom, rekao nam je sedmogodišnji Patrik Somrak, koji je na vožnju Zeko expressom ove godine poveo i mlađeg brata, petogodišnjeg Doriana.
Nakon što su se mali putnici udobno smjestili na svojim sjedalim, zvižduk je označio polazak i zabava je mogla početi. Dobro raspoloženi Zeko poveo je ples, a ubrzo su mi se svi pridružili. Uoči polaska šapnuo nam je kako će ove godine djecu očekuje dupla doza zabave jer – odlazi u mirovinu.
- Deset godina je prošlo u trenu i stvarno sam uživao u svakoj vožnji, ali i za Zeku je došlo vrijeme za odlazak u mirovinu.Iduće godine zamijeniti će me neki mlađi zekan, rekao nam je Zeko – Drago Janković, dugogodišnji HŽ-ovac na pragu umirovljenja kojega će u ovoj ulozi, slažu se sve njegove kolege, biti teško zamijeniti.I.Solar   

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

Najčitanije iz rubrike