Novosti
UPITNA PROSLAVA DANA GRADA VUKOVARA

Dan grada heroja prvi put bez državnih dužnosnika?!
Objavljeno 19. travnja, 2014.
Izostat će i dodjela gradskih priznanja, jer raspušteni GV o tome nije stigao donijeti odluku

Dan grada Vukovara – 3. svibnja – prvi bi put ove godine mogao proteći bez visokih uzvanika iz državnog vrha koji su uobičajeno, bez iznimke svih prethodnih godina, na taj datum bili sa stanovnicima hrvatskog grada heroja.

Vukovarom, naime, od nekidan “vlada” povjerenik Vlade RH. Kako je grad na Dunavu trenutačno i bez gradonačelnika i bez Gradskog vijeća, izvjesno je i da za Dan grada Vukovara neće biti nikakvog svečanog skupa gradskih vlasti kojih dakle, u ovom trenutku – ni nema. Tako u Hrvatskom domu Vukovar neće biti uobičajene svečane sjednice Gradskog vijeća na koju su prilično redovito dolazili i predsjednik Republike, čelnici Hrvatskog sabora, premijer te mnogi ministri. Jednostavno zato što ni Gradskog vijeća nema. Ni gradonačelnika koji bi visoke goste dočekao... Izostat će ove godine i dodjela gradskih priznanja, jer Gradsko vijeće – raspušteno zato što nije bilo u stanju izglasati gradski proračun za 2014. godinu – nije stiglo o dobitnicima tih priznanja donijeti odluku.

Na pitanje o proslavi Dana grada 3. svibnja jučer Vladin povjerenik za grad Vukovar Damir Grizelj nije imao konkretan odgovor.

– Ne mogu zasad o tome ništa posebno reći. Svečane sjednice Gradskog vijeća neće biti, sigurno je, jer Gradskog vijeća nema. Ipak, obilježen će taj dan na neki način biti – kazao je Grizelj.

Nije međutim, mogao reći na kakav će točno način to biti učinjeno. Spomenuo je “moguće manifestacije”, a neslužbena saznanja govore o “nekim programima za građane u organizaciji grada”, poput kazališne predstave i sličnog.

Inače, nedavno imenovani povjerenik Vlade koji je početkom tjedna preuzeo dužnost i sjeo u stolicu prethodno razriješenog SDP-ovog gradonačelnika Željka Sabe, još uvijek “hvata konce” funkcioniranja grada na Dunavu koji mjesecima puni medijski prostor. Što zbog optužnica s kojima je suočen Sabo, što zbog (ne)funkcioniranja dojučerašnjeg saziva u gradskoj vijećnici, pitanja o (ne)uvođenju ćirilice, odnosno dvojezičnosti u službenu uporabu, ili redovitog “nestajanja” dvojezičnih ploča pod okriljem mraka s pročelja državnih institucija u Vukovaru...

Sanja BUTIGAN

DAMIR GRIZELJ

povjerenik Vlade za grad Vukovar

Sabine brojke su točne

Povjerenik Damir Grizelj kaže kako se upoznaje sa situacijom u gradu, obavlja razgovore sa suradnicima, no trebat će mu, kako je kazao, još malo vremena da se posve saživi s kompletnim stanjem u Vukovaru i potom poduzme i prve konkretne korake. To bi se moglo dogoditi, naveo je Grizelj, za približno tjedan dana. S obzirom na to da je Sabo rekao, predajući povjereniku dužnost, točnije vlast u gradu, jer Grizelj će do prijevremenih lokalnih izbora – najavljenih za lipanj – obavljati poslove iz djelokruga gradonačelnika i Gradskog vijeća, kako Vukovar ostavlja u plusu od 5,8 milijuna kuna, bilo je logično Grizelju postaviti pitanje i na tu temu. “Jest, situacija je u gradskoj blagajni onakva kako je Sabo i rekao. Potvrdili su to i u računovodstvu”, odgovorio je povjerenik Vlade za grad Vukovar.

Možda ste propustili...

KAŽNJAVANJE UPORNIH PROMETNIH PREKRŠITELJA

Policija oduzela 1148 vozila

Najčitanije iz rubrike