Osijek
DRUŽENJE UZ BLAGDANSKI OBOROK U TVRĐI

Gradonačelnik Vrkić pomogao u
podjeli 2.500 porcija fiš-paprikaša
Objavljeno 18. travnja, 2014.

Već od 11 sati Tvrđom je zamirisao fiš, a sat kasnije uz nazočnost gradonačelnika Ivana Vrkića počela je i njegova podjela.

Prigodom blagdana Uskrsa gradonačelnik i gradske službe organizirali su druženje uz podjelu blagdanskog fiš-paprikaša.

- Pripremili smo 2.500 porcija, petsto je to porcija više nego za Božić. Nismo sretni zbog toga, ali na ovaj se način solidaliziramo s onima koji nemaju dovoljno za trpezu u ovo vrijeme - rekao je uvodno gradonačelnik. Gradska administracija za ovu je prigodu osigurala 16.000 kuna, za koje je kupljeno 300 kilograma ribe, kruh i pribor za jelo.

- A fiš-paprikaš je skuhan u 13 kotlića, svaki obujma 60 litara uz angažman članova naše udruge - rekao je Đuro Bartolović, dopredsjednik Udruge majstora kotlića Slavonije i Baranje. Za njima je 20 godina od osnutka, a poznati su upravo po čestim sudjelovanjima u ovakvom tzv. promenadnom kuhanju. Sljedeće pred njima je kuhanje graha na prvosvibanjskoj proslavi.

A podjela fiša je bila odlično organizirana, ni traga nervozi ili za takve situacije uobičajene gužve i naguravanja. Fiš se dijelio kod svakog kotlića, tako da je nije bilo gužve, osigurani su i stolovi za objedovanje. Cijeli trg pa tako i podnožje Kuginog spomenika ili pak bunari bili su dobra kulisa.

- Fiš je odličan, ima dobar okus i pravi dojam ljutine - rekla nam je dok je “ispuhivala nos” sugrađanka Karmen.

No da ne bi bilo zabune, u Tvrđi se nije okupila samo socijala, bila je to prigoda za druženjem. Osim što je gradonačelnik proveo neko vrijeme među onima koje je častio, svoje društvo imao je i jedan od kuhara fiša Siniša Novački.

- Društvo je to podrške, koje me vjerno prati na ovakvim događanjima - rekao je Novački dok su spremno pozirali našem fotografu...

Dario KUŠTRO
Možda ste propustili...

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

“OPERA PERDUTA” U ARHEOLOŠKOM MUZEJU

Humanitarni koncert za udrugu “Moje dijete”

Najčitanije iz rubrike