Mozaik
SHOW “TRI, DVA, JEDAN, KUHAJ!”

Zlatan Molnar: Ništa mi ne može
zamijeniti šunku, kuhana jaja i mladi luk
Objavljeno 19. travnja, 2014.

Simpatični kuhar Zlatan Molnar iz Iloka jedan je od najpopularnijih kandidata kulinarskog showa “Tri, dva, jedan, kuhaj!” i ima sve više fanova na društvenim mrežama.

Do sada se u tjednima kontinentalnih gastronomija držao pri samom vrhu ljestvice najboljih kandidata u showu, a prve slabosti pokazao je kuhajući istarske specijalitete. No, kako je sljedeći tjedan na redu Zagora, žiri se nada da će se Zlatan popraviti... Podsjetimo, Zlatan je prvi put kuhao kad je kao dječak bio prognanik u hotelu u Lovranu i u jednom trenutku ostao sam. Omiljena jela su mu ona koja se pripremaju na otvorenom, uz društvo, a budući da je neoženjen, kuhar Tomislav Špiček iz žirija se zna često šaliti kako se Zlatan slobodno može oženiti koliko dobro kuha. I mnogi fanovi s Facebooka i internetskih foruma su primijetili da se dobro i samuvjereno snalazi u kuhanju, pa traže njegove recepte. Neki čak misle da će sigurno doći do finala, jer smatraju da je favorit žirija.

U stankama snimanja showa smo popričali s njim o Uskrsu, showu, popularnosti i planovima.

Koje vam je omiljeno jelo na uskrsnom stolu, a koji kolač?

- Ma ništa mi ne može zamijeniti šunku, kuhana jaja i mladi luk, a od kolača ja općenito najviše volim grilašice.

Znate li pripremiti to jelo i kolač i tko vas je naučio?

- Znam pripremiti oba navedena jela, ali uvjeren sam da bi ih svako dijete bez problema moglo napraviti.

Što vam je do sada bilo najteže skuhati u showu i zašto?

- Do sada mi je najteže pripremati bilo gotovo sve vezano uz Međimurje i Podravinu, zato što su mi skoro sva ta jela bila nepoznanice. No, sada mi je drago što sam i to probao.

Volite ljuto, pa ste u showu morali promijeniti pristup kuhanju. Recite nam nešto o tome?

- Volim našu slavonsku i mediteransku kuhinju, ali i ostale, naravno. Da, volim ljuto, što je inače jako zdravo, tako da mi sve kuhinje koje to ne podnose baš i ne leže.

Imate jako veliku podršku fanova na Facebooku. Kako se osjećate zbog toga?

- Primijetio sam da mi se gomilaju fanovi na Facebooku, a i ekipa iz Iloka je napravila posebnu stranicu “Tri, dva, jedan, kuhaj - Zlatan Molnar” na kojoj se bližimo tisućici. Drago mi je što se ekipa toga sjetila i što nas ima toliko.

Mnogi vas smatraju najzabavnijim natjecateljem, očito je da ste opušteni dok kuhate. Kako ste pobijedili tremu i nervozu na snimanju?

- Ja vam inače baš ne kuham kod kuće, nego vani s ekipom, pa se tako i prirodno ponašam u emisiji. Svih 14 kandidata smatram djelom ekipe, tako da mi najteže pada četvrtak kad netko mora otići. Kad sam okružen kandidatima, izgubi mi se i trema i nervoza.

Što bi bio vaš sljedeći korak kad biste pobijedili u showu?

- O pobjedi i o tome što će biti poslije ne razmišljam. Pripremam se iz dana u dan uz svakodnevne razgovore s kandidatima, bratom i prijateljima. A ako pobijedim, bit će show, hahaha!

Tko vam je omiljeni kuhar na 24kitchen?

- Ma, Jamie Oliver je meni najdraži! Mislim, rado bih kuhao sa svim kuharicama s tog programa, al' sviđa mi se ono što je on do sada postigao.

Tanja KVORKA

O POBJEDI

I O TOME ŠTO ĆE BITI POSLIJE NE RAZMIŠLJAM, A AKO POBIJEDIM, BIT ĆE SHOW

Jamie Oliver meni je najdraži kuhar na 24kitchen, kaže Zlatan

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike