Sport
CIBALIA SE VRATILA

Pohvale za mladog vinkovačkog vratara Filipovića
Objavljeno 18. travnja, 2014.

VINKOVCI – Tri boda koja su nogometaši Cibalije osvojili u Zelini protiv posljednjeplasirane momčadi lige, ne samo da su povećala konto Cibalije, nego su donijeli bar dijelom mir uoči sljedećih utakmica koje su pred njima. Premda se radilo o suparniku koji je već jednom nogom na rubu ispadanja iz lige, ipak su u Cibaliji s dosta opreza odlazili na gostovanje u Sveti Ivan Zelinu. Poslije loših izdanja u posljednje vrijeme nisu u autobus ulazili s osmijehom, nego s grčem Bodovi u toj utakmici značili su im jako mnogo. Pobjeda je ostvarena, s tim bodovima i remijem Gorice protiv Pomorca čak su povećali razliku u odnosu na najbližu pratnju, a istovremeno smanjili prednost Zagreba te koliko-toliko još sačuvali izglede da možda i s prve pozicije uđu u Prvu ligu. No, sportski direktor Dražen Pernar naglašava samo pobjedu i tri boda.

- Konačno smo prekinuli rezultatski neuspjeh koji smo imali u posljednje vrijeme. Ovaj put već smo u samom početku utakmice postigli pogodak, što nam je dalo dodatnog motiva da do kraja održimo rezultat. Trebali smo u prvom, a pogotovo u drugom poluvremenu osigurati pobjedu još kojim pogotkom i završiti mirnije susret. Opet se ponovila neefikasnost naših napadača. Nismo realizirali pet-šest jako povoljnih prilika, ali smo uspjeli ostvariti pobjedu i osvojiti nova tri boda.

Ovaj put obrana nije primila ni jedan gol. Usporedbe radi, u prethodne dvije utakmice Cibalia je inkasirala u svojoj mreži čak šest pogodaka. Očito su bili na boljoj razini igre nego do sada?

- Dobro su odigrali svi, ali posebno bih pohvalio mladog vratara Filipovića koji je bio siguran na vratima i davao dodatnu sigurnost obrani. Možemo reći kako je u obrani bilo bolje negu u prethodnim utakmicama.

Zagreb je u ovom kolu remizirao protiv Sesveta, dok je Gorica na svojem travnjaku osvojila bod protiv Pomorca u utakmici u kojoj nije bilo golova. Ponovno su rezultati išli u korist Cibalije. Sada Gorica zaostaje tri boda za Vinkovčanima.

- Da, rezultati ostalih utakmica išli su nam u prilog, ali više ne gledamo prema toj strani. Možda su nas i kalkulacije i razmišljanja o raspletu i dovele do ove situacije. Previše smo pratili ostale klubove, a manje mislili na sebe. Do kraja prvenstva moramo se osloniti samo na sebe i našu igru i kako ćemo do kraja sezone sačuvati bar ovo drugo mjesto - zaključio je sportski direktor Cibalije. A. Grgić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike