Sport
GORČINA U GRADSKOM VRTU

Rukavina: Izgleda mi kao da bi cijela
Hrvatska htjela da mi ispadnemo!
Objavljeno 18. travnja, 2014.
Siguran sam da je u Sigetu sve bilo čisto, kao što su čiste bile i naše pobjede, kaže Rukavina

Ono što je jučer izgledalo teško, danas izgleda još teže. Pobjedom nad Hajdukom u ravnopravnu borbu za očuvanje prvoligaškog statusa vratio se Hrvatski dragovoljac.

Jasno, takav ishod susreta u Sigetu u Gradskom vrtu nije izazvao oduševljenje, ali je zato pokrenuo rijeku gorčine i cinizma.

- Zašto se nitko ne pita je li Hajduk pustio Hrvatskom dragovoljcu? To je valjda normalno da Splićani dobiju četiri komada od posljednjeplasiranog na tablici - cijedila se gorčina iz Tomislava Rukavine, trenera NK Osijek.

No, treba biti načisto. Rukavina nije ciljao na to da je Hajduk popustio “dragovoljcima”, nego je ciljao na onu raniju histeriju oko utakmica Osijeka protiv Dinama i Lokomotive, kada je cijela Hrvatska brujala o puštanju, a danas svi šute i nitko ne sumnja u pošteni ishod utakmice u Sigetu.

- Smeta mi taj selektivni pristup problemu, jer mi smo kao Mamićeva filijala, ja sam Mamićev trener. Svako malo netko se očeše o NK Osijek i to mi strašno smeta. Bez pravih argumenata omalovažava se naš rad i u pitanje se dovodi ugled kluba. Izgleda mi kao da bi cijela Hrvatska željela naše ispadanje iz lige. Vjerojatno će ti isti sveznalice priču o puštanju lansirati i ako u subotu pobijedimo Rijeku. Sve što želim je samo neka nas puste na miru i gledaju svoja posla. Nije mi jasno zbog čega Osijek ne smije pobijediti Dinamo i Lokomotivu, a isto smije učiniti Hrvatski dragovoljac ili Slaven Belupo - kaže Rukavina i zaključuje:

- Siguran sam kako je u Sigetu sve bilo čisto isto kao što je bilo i u našim susretima s Dinamom i Lokomotivom. U normalnim okolnostima uopće ne bih razmišljao o takvim stvarima, ali hajka koja je pokrenuta protiv Osijeka tjera me na to. Nećemo i ne trebamo šutjeti na takve insinuacije.

Doista je zanimljiva ta fama koja vlada u našem nogometu. Nije čudno da “dragovoljac” Zadru zabije četiri komada u Zadru, kad pobijedi Istru 1961 u Puli, kad hladno svlada Hajduka, ali kada Osijek pobijedi Dinamo ili Lokomotivu, onda je to prvorazredni skandal. Iskreno, za sve to postoji samo jedna riječ - gadljivo. U Gradskom vrtu moraju pronaći snage za borbu i protiv takve vrste neprijatelja.

Uglavnom, u novonastalim okolnostima Osječane očekuje vrlo neizvjestan život u kojem nemaju baš previše manevarskog prostora. Svaki krivi korak mogao bi biti - fatalan, jer pobjeđivati su počeli i svi Osijekovi konkurenti.

- Ne zanimaju nas rezultati suparnika trebamo gledati sebe, jer sve je u našim rukama. Imamo dva boda više od Hrvatskog dragovoljca, bolji međusobni omjer sa Slaven Belupom, forma nam je dobra i ne vidim zbog čega ne bismo bili optimisti uoči konačnog raspleta borbe za opstanak - kaže Rukavina.

Neće Osječanima biti lako, jer im u Gradski vrt stižu Rijeka i Split pa na koncu i Hrvatski dragovoljac, a još moraju u goste Istri 1961 i Hajduku.

- Može se dogoditi da imamo i pet pobjeda u ovih posljednjih devet kola i ispadnemo iz Lige. Mislim kako imamo bolji raspored od naših konkurenata, ali bit će neizvjesno do samog kraja. Mi smo se, uostalom, na to i spremali - zaključuje trener bijelo-plavih.

Dalibor KELER
RIJEKA OSTALA DOSLJEDNA U SLUČAJU CESARECA

Pokušali su Osječani smekšati stav ljudi s Kantride oko statusa Danijela Cesareca. Rijeka je ove zime tog iskusnog napadača posudila Osijeku, a u dogovor je ugradila klauzulu prema kojoj on ne smije igrati u susretima protiv Rijeke. U Gradskom vrtu mislili su kako će im se Rijeka smilovati za subotnji susret te dopustiti nastup Cesareca, ali na Kantridi su ostali neumoljivi i nisu popustili pa trener bijelo-plavih Tomislav Rukavina neće moći računati na njega. Da stvari budu gore, ostao je i bez prve pričuvne napadačke opcije Marka Dugandžića, koji je ozlijeđen. U takvim okolnostima u prvi plan vraća se Josip Barišić.(D.Kl.)

Vraćaju se Mišić i Škorić

Igrački kadar osječkog prvoligaša za susret protiv Rijeke bit će jači za dva imena. U konkurenciju se vraćaju Josip Mišić, koji se oporavio od ozljede te Mile Škorić, koji je odradio suspenziju zbog tri akumulirane javne opomene.(D.Kl.)

Neće šutjeti

Rukavina smatra kako je pokrenuta hajka na NK Osijek

Možda ste propustili...

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

OSMINA FINALA KUPA HRVATSKE U KUGLANJU

Očekivani rasplet za slavonsku petorku, dvojac među osam

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

Najčitanije iz rubrike