Novosti
HŽ POSTAO PREDMETOM SPRDNJE NA INTERNETU

“Doživite vječnost, vozite se HŽ-om”
Objavljeno 17. travnja, 2014.

Vezani članci

UKIDANJE ŽELJEZNIČKIH LINIJA

Uštede u HŽ-u preko leđa Slavonaca

OSIJEK - Marketinški stručnjaci zaposleni u Hrvatskim željeznicama dali su si autogol koji će zasigurno postati vic za prepričavanje u PR krugovima. Naime, HŽ Putnički prijevoz pozvao je studente da osmisle najkreativniji slogan vezan uz željeznički promet koji će biti korišten u promotivne svrhe. Propozicije za slogan su kao iz udžbenika: kratak, jasan i lako pamtljiv, s asocijacijama na vlak, željeznicu, putovanja, putnike i slično, naveli su u pozivu za natječaj. Ono što su dobili kao odgovore, bila je lavina (očito) nezadovoljnih korisnika uslugama HŽ-a. Stotine slogana koji su stigli na internetske stranice HŽ-a i njihov Twitter profil, uglavnom su gorka satira na temu pouzdanosti i točnosti Hrvatskih željeznica.

“Idete na odmor? Provedite pola u našem vlaku”, jedan je od mnogih slogana koji aludira na brzinu HŽ-a. U tu kategoriju mogli bi se svrstati i slogani: “Ako vam život prebrzo prolazi...”; “Doživite vječnost, vozite se HŽ-om”; “Nikad nije kasno - HŽ”; “Jedna karta, dva godišnja doba” ili “Jednom s nama, još uvijek s nama”. Mnogi slogani odnose se na sigurnost vlakova pa tako neki podsjećaju na stravičnu nesreću u kojoj je nekoliko ljudi izgubilo živote nedaleko od Kaštela. Slogani “Oprez, Kaštela!” i “Retardant na pruzi, retardi u Upravi”, zasigurno neće pobijediti na natječaju. Neki od slogana naglašavaju hrvatsku povijesnu baštinu, poput: “HŽ - arheologija u pokretu”, ili “Doživite Austro-Ugarsku”, dok neki sumnjaju u budućnost ove tvrtke nudeći slogan: “Putujte HŽ-om, dok još možete”. Zasigurno jedan od najduhovitijih otkriva tajnu zašto Selma nikada nije diplomirala: “Selma nije stigla na fakultet”.

Natječaj traje od 15. travnja do 15. lipnja, a detaljne informacije o njemu mogu se pronaći na HŽ-ovim internetskim stranicama.(V.T.)

NAGRADE ZA NAJBOLJE SLOGANE

Najbolji slogani bit će nagrađeni InterRail kartom za putovanje vlakom po cijeloj Europi za dvije osobe, putovanjem vlakom na bilo kojoj relaciji u Hrvatskoj za dvije osobe i promotivnim poklonom HŽ Putničkog prijevoza.

Možda ste propustili...

INOVACIJSKO NATJECANJE ZA PRIMJENU UMJETNE INTELIGENCIJA U ZDRAVSTVU I MEDICINI

Pobjednik MediBoost