Osijek
SURADNJA ZŠRD-A OSIJEK I CARITASA

Ribiči donirali 80 kg šarana Pučkoj kuhinji
Objavljeno 18. travnja, 2014.

Korisnicima Pučke kuhunje osječkog Caritasa i za predstojeći su blagdan osječki ribiči osigurali ribu koju će im, kaže Maja Cindrić, voditeljica Pučke kuhinje, pripremiti za današnju trpezu. Josip Dimnjašević, predsjednik Zajednice športskih ribolovnih društava Osijek, i tajnik Zajednice Bernard Opančar jučer su uručili donaciju od 80 kilograma šarana.

Ovo je, kazali su, jedanaesta akcija u proteklih pet godina od kada pomažu, a Cindrić je zahvalila na dobročinstvu svih osječkih ribiča navodeći kako je riječ o jednima od rijetkih stalnih donatora koji se za svaki kršćanski blagdan sjete onih sugrađana kojima je teško i koji nemaju dovoljno novca ni za osnovne životne potrebe - za topli obrok.

Dimnjašević je kazao kako bi mogli pomoći i češće, i to ribom koja je oduzeta od krivolovaca. “Nedavno nam se dogodilo da smo morali baciti ribu, koja je bila dokazni materijal u sudskim postupcima protiv ribokradica, iz čak dva hladnjaka. Mislim da bi bilo bolje da se riba donirala Caritasu i Pučkoj kuhinji kako bi se pripremila i pojela umjesto što je kasnije bačena. Mi je, međutim, ne smijemo dati sve dok traje postupak, a na kraju se riba mora baciti”, ispričao nam je Dimnjašević, dodavši kako će, bez obzira na to, i dalje nastaviti pomagati Pučku kuhinju, kao i ovaj put, svježom ribom.

Maja Cindrić istaknula je kako je situacija slična s namirnicama dobivenim s Carine. Nedavno su s Carine dobili smokve i masline koje će podijeliti korisnicima za ovaj Uskrs. D. Pejić

USKRSNI MENI ZA 250 OSOBA

- Na meniju će se u petak za gotovo 250 korisnika Pučke kuhinje i beskućnika iz Doma svetog Vinka naći fiš, pohani šaran i krumpir, a za Uskrs i na Uskrsni ponedjeljak kuhana šunka i kuhana jaja, mladi luk, te svinjska pečenka, francuska salata i kolači. Potreba za našim uslugama je mnogo veća od sadašnjeg kapaciteta, pa planiramo proširiti kapacitet kuhinje, odnosno povećati termički blok kako bismo mogli pripremati i više toplih obroka za sve veći broj korisnika - kaže Maja Cindrić.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike