Osijek
NADLEŽNE SLUŽBE ODLUČILE:

Prof. Antici Kelavi zabranjen rad u školi!
Objavljeno 17. travnja, 2014.

Od prvog radnog dana sljedećeg tjedna nastavnica biologije i kemije, prof. Antica Kelava više nije službena osoba za OŠ Augusta Šenoe! Odlučila je tako Agencija za odgoj i obrazovanje, nakon čega je Prosvjetnoj inspekciji predložena mjera zabrane njezina rada.

- Uzimajući u obzir sve propuste pedagoške i stručne naravi koje je učinila prema učeniku I. P., Agencija je nakon provedenog stručno-pedagoškog nadzora predložila mjeru zbog kršenja prava djeteta, ali i zbog diskriminacije. Moram reći da nama u školi nikomu nije bilo jednostavno ni drago provesti mjeru kod osobe koja je radila punih 30 godina, no prava djece su neupitna - rekao nam je ravnatelj Krešimir Ćosić, pojašnjavajući da obveza nalaže da se slučajevi poput ovog, inače nesvakidašnjeg u OŠ Augusta Šenoe, odmah prijave nadležnim službama.

Reagirao je i ministar Željko Jovanović, ali i ravnatelj Agencije, kojima ravnatelj Ćosić zahvaljuje na iskazanom interesu, kao i Prosvjetnoj inspekciji, a sve u cilju da I. P. nakon proljetnih praznika krene potpuno nesmetano na nastavu. Naime, kako bi se izbjeglo da I. P. ponovo bude žrtva i zbog neobjašnjivih postupaka pojedinca bude osuđen na dodatno pripremanje za nastavu kemije i biologije, odlučeno je kako će I. P. uobičajeno položiti predmete, bez polaganja ispita pred komisijom.

- Na mjesto Antice Kelave doći će nova osoba. Inače, nastavnica Kelava dobila je nalaz Agencije, a danas će joj (petak, nap. a.) vjerojatno biti predan i nalog Prosvjetne inspekcije za zabranu rada - najavio je Ćosić, dodajući kako će danas zasjedati i Školski odbor, a već u utorak, nakon Uskrsa, I. P. će napokon sjesti u klupu učionice za biologiju i kemiju, bez straha da će ga itko istjerati s nastave. M. Mihelić

Učenik I. P. od utorka će moći nesmetano pohađati i nastavu biologije i kemije

KREŠIMIR ĆOSIĆ

ravnatelj OŠ Augusta Šenoe

Nikomu nije bilo jednostavno ni drago provesti ovu mjeru, no prava djece su neupitna

Najčitanije iz rubrike