Regija
ČISTOĆA D.O.O. ŽUPANJA

Vrtni centar opet otvorio vrata
Objavljeno 18. travnja, 2014.

ŽUPANJA - I ovoga proljeća u Vrtnom centru županjske Čistoće d.o.o. počeo je novi proizvodni ciklus cvjetnih vrsta koje će ukrašavati brojne županjske balkone i gredice. Naime, u Vrtnome centru, smještenome na samome ulazu u susjedne Bošnjake mogu se odabrati različite cvjetne vrste, poručuje direktorica Vrtnog centra Lidija Knežević i ponosno ističe kako županjske ulice još uvijek krasi cvijeće uzgojeno u njihovom centru u prošloj sezoni

- Nakon uskrsnih blagdana Vrtni centar bit će otvoren tijekom cijeloga dana. U svibnju ćemo početi i sadnju novoga cvijeća na gredicama u gradu - najavila je Lidija Knežević.

Govoreći o aktualnoj ponudi cvijeća te preporukama što se već može saditi, djelatnica Vrtnog centra Snježana Knežević istaknula je kako je pravo vrijeme za balkonsko cvijeće.

- Gredice na okućnicama moraju malo pričekati dok se temperature zraka ne ustale. A na balkonima se mogu saditi viseće pelargonije ili pak surfinije koje imamo u pet boja, imamo i puno novih vrsta. Sve se to može razgledati i odabrati u našem Vrtnom centru - naglasila je Snježana i odala tajnu: u Vrtni centar podjednako često dolaze i žene i muškarci.

- Iznenadili biste se koliko naših muškaraca dobro poznaje cvijeće, odnosno koliko je muški rod odličan poznavatelj biljnog materijala - ispričala nam je.

Inače, u Vrtnome centru praktični dio nastave odrađuju učenici Obrtničko-industrijske škole, smjer poljoprivredni tehničari-fitofarmaceuti, čija je pomoć u uzgoju cvjetnih sadnica itekako značajna. No, sada su srednjoškolci na uskrsnim praznicima, a djelatnici Vrtnog centra trude se ne samo uzgojiti kvalitetne i zdrave cvjetne sadnice nego i stručnim savjetima pomoći svojim sugrađanima i stanovnicima ovoga kraja koji žele novim cvijećem ukrasiti svoj okoliš. Z.Knežević

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike