TvObzor
SVE POZNATIJE IME HRVATSKE GLAZBENE SCENE

Antonela Doko: Glazba je, sama po sebi, čarolija
Objavljeno 18. travnja, 2014.
Vjerujem da rad ima veću ulogu nego talent. Nadarenost je dvadeset posto, a sve ostalo je - rad

Antonela Doko jedna je od najmlađih izvođačica na domaćoj glazbenoj sceni. Mlada Riječanka oborila je s nogu svoje sugrađane kad je još kao trogodišnja djevojčica na glavnom gradskom trgu suvereno otpjevala pjesmu do kraja iako je matrica stala... A onda je nanizala nastupe na brojnim dječjim festivalima, poput “Kvarnerića”, “Kukuričeka”, “Malih melodija Mostara”, a s pjesmama za svoje vršnjake ispjevala je punu pjesmaricu. Njezin neosporni talent zapazile su autorice Ines Prajo i Arijana Kunštek, koje rade s “Prljavim kazalištem”, “Meritas”, “Keops”, Massimom, Jacquesom... Plod njihove suradnje je pjesma “Zato što”, kao i aktualni singl koji predstavlja - “Voli me”.

Što se promijenilo od vašeg prvog singla naovamo? Jesi li zadovoljna reakcijama publike?

- Ma nije se još ništa promijenilo, tek sam na putu da se dogode neke važne promjene. Naravno da sam zadovoljna reakcijama jer sam primila mnogo pozitivnih komentara na moj dosadašnji rad. Nadam se da će tako i ostati te da ću pjevati sve bolje.

Zašto je toliko trebalo od prethodnog do ovog singla?

- Budući da sam bila zauzeta školom i raznim obvezama, morala sam malo raščistiti školske obveze. Nakon toga prihvatili smo se posla i nastavili rad. A i kamo mi se žuri?

Predstavljaš svoj novi singl, no kad možemo očekivati album? Ili ćete raditi pjesmu po pjesmu?

- Još nismo donijeli definitivnu odluku, ali naravno da razmišljamo o tome. Zasad radimo singl po singl, a poslije ćemo vidjeti što će se izroditi iz svega.

Koji su tvoji aduti kojima ćeš se služiti?

- Uvijek ću pjevati što mi se sviđa i što volim, makar to bio neki neobičan i drugačiji stil. Uvijek ću prihvaćati dobronamjerne kritike i truditi se popraviti ono što nije dobro. A valjda će biti i koja pohvala. Naravno da izgrađujem svoj stil, u čemu mi pomažu mentori. A čarobni aduti? Ma glazba je, sama po sebi, čarolija.

Radiš li i dalje s istom, provjerenom ekipom - Prajo, Kunštek, Popeskić?

- Radim i radit ću i dalje jer je to vrlo kvalitetna i sigurna ekipa. U njih se mogu pouzdati u bilo kojem trenutku. Imam sreće što sam stvorila suradnju s njima.

Kako na tvoje uspjehe gledaju kolege iz škole?

- Prijatelji me podržavaju. Sve je pozitiva, komentari , reakcije. Nisam primijetila da me doživljavaju drugačije.

Bez rada i ulaganja u sebe nema ništa, ali ako nemaš nešto urođeno, kako će to netko izvući iz tebe?

- Vjerujem da rad ima veću ulogu nego talent. Nadarenost je 20 posto, a sve ostalo je rad, bar tako mislim.

Razgovarala: Suzana MIJATOVIĆ
DA DRUGE USREĆIM PJESMOM...

Kako inače provodiš dan?

- U skladu s onim - korisnik je nedostupan... Po cijele dane sam zauzeta. Moj dan je prilično zanimljiv i nemam previše vremena za izlaske.

Kako se vidiš u budućnosti?

- Htjela bih cijeli život baviti se glazbom, pjevati, imati svoju publiku - to je moj san. I druge usrećiti svojim pjevanjem.

Hoćemo li te uskoro vidjeti u Slavoniji?

- Naravno da želim nastupati u svim dijelovima Hrvatske, a vrlo rado ću doći i k vama, ako me pozovete. A tek slavonski kulen, fiš, kolači... mljac, mljac.

Možda ste propustili...

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

Najčitanije iz rubrike