TvObzor
CHRISTINA RICCI

Lijepo je živjeti sa svojim likom
Objavljeno 18. travnja, 2014.
Doista sam se zaljubila u ideju serije i ono što će omogućiti daljnjim pričama. Svidjela mi se ideja što ćemo razbiti pogrešne predodžbe o stjuardesama

Bez obzira na to koliko Christina Ricci uloga prihvati, uvijek će biti zapamćena kao Wednesday Addams u “Obitelji Addams”. Ta je uloga mogla biti prokletstvo, ali se ispostavila kao blagoslov zahvaljujući izloženosti glumice i obilju mogućnosti koje su joj uslijedile.

Rođena je prije 34 godine, u Santa Monici, a nakon što su joj se roditelji odlučili preseliti u Montclair (New Yersey), Christina - inače poznata kao obiteljski klaun - provela je veći dio svoje mladosti na američkoj istočnoj obali. Glumački talent u najranijoj dobi pokazivala je na obiteljskim okupljanjima, sve dok u osnovnoj školi nije angažirana u svečanoj povorci. Srećom, u publici je sjedio filmski kritičar koji je potaknuo Christinine roditelje da joj pronađu agenta. Tako je 1990. dobila ulogu u simpatičnoj dramediji “Sirene”, u kojoj je utjelovila kćer glazbene dive Cher; bilo je to prilično postignuće za glumački debi. Već sljedeće godine dobila je ulogu koja ju je definirala - Wednesday u komediji “Obitelj Addams”.

Najveći talenti su na TV

Ironično, nedugo nakon što je objavljen drugi dio, Christinini roditelji podnijeli su zahtjev za razvod. Za svoje godine pojavila se u zavidnom broju filmova i televizijskih serija (brojka premašuje šezdeset različitih projekata - “Casper”, “Ledena oluja”, “Buffalo '66”, “Suprotno od seksa”, “Sanjiva dolina”, “Čudovište”, “Penelope”, “Black Snake Moan”...). Trenutno je možemo gledati u povijesnoj drami “Pan Am” na Novoj TV.

Imate vrlo uspješnu filmsku karijeru. Zašto ste se odlučili snimati TV seriju?

- Već sam neko vrijeme bila u potrazi za dobrom televizijskom ulogom, jer sam dosad samo gostovala u serijama. Snimila sam i više epizoda “Ally McBeal” i “Uvoda u anatomiju”, te mi se svidjelo to iskustvo. Smatram da su najveći talenti trenutno na televiziji, što uključuje kolege glumce, ali i scenariste i redatelje. Također sam bila u potrazi za konzistentnosti posla koju televizija omogućuje. Uvijek sam mislila da bi bilo zanimljivo živjeti sa svojim likom mjesecima, ako ne i godinama.

Sjajna dječja glumica

Što Vam se svidjelo kod Maggie?

- Teško se zaljubiti u lik kad ste pročitali tek scenarij za pilot-epizodu i još ne znate ništa o njemu. No, doista sam se zaljubila u ideju serije i ono što će omogućiti daljnjim pričama. Svidjela mi se ideja što ćemo razbiti pogrešne predodžbe o stjuardesama te o tome kakve su te žene tada bile.

Kako je to prikazivati vrijeme kad je zračni promet zaista bio zabavan i glamurozan?

- Nama je bilo zabavno na snimanju, a svoju izvedbu uvijek ću pamtiti. Stjuardesama je u to vrijeme taj posao pružao osjećaj uzbuđenja i slobode, što nisu imale u privatnom životu. Mogle su slobodno putovati i vidjeti svijet za razliku od ostalih. Mogle su spavati s bilo kojim muškarcem i putovati okolo, a ne biti u braku. Zapravo, ne bi mogle dobiti taj posao da su udane. Smatrali su ih glamuroznim simbolima. No, iako su ta vremena bila glamurozna, istodobno su za žene bila prilično grozna.

Bili ste sjajna dječja glumica. Uhvatite li nekad svoj film na kabelskoj i pomislite kako ste bili dobri?

- Ha, ha, ha... Ne, pogledam ih i pomislim kako sam smiješna tako malena. Smiješno mi je čuti svoj dječji glas kad izgovaram tekst. Tko bi rekao da sam i ja nekad imala deset ili dvanaest godina (smijeh). Iskreno se nadam da neću morati odgovarati na pitanja o sebi kao dječjoj zvijezdi i kad uđem u menopauzu.

Priredio: Adrian ANDREJEK

PAN AM

NOVA TV - VIKENDOM OKO PODNEVA

IME I PREZIME: Christina Ricci

DATUM ROĐENJA: 12. veljače 1980.

MJESTO ROĐENJA: Santa Monica, Kalifornija

LJUBAV: James Heerdegen, suprug

ŠTETA ŠTO NEMAM PRIVATNI ZRAKOPLOV...

Imate li neka posebno nezaboravna iskustva?

- Imam jedno takvo iskustvo koje će vam biti zanimljivo upravo stoga što tumačim stjuardesu u “Pan Amu”. Naime, prilikom jednog leta moj psić se oslobodio iz spremnika i potrčao u prvu klasu. Sestra je bila sa mnom u business-klasi i povikala da Karen trči kroz prolaz. Dok sam je sustigla, već je zašla u prostor gdje su bile stjuardese. Samo sam čula glasni “Fuj!”, a zatim je nešto lupilo. Šteta što nisam dovoljno slavna da imam privatni zrakoplov (smijeh).

Najčitanije iz rubrike