Sport
BIJELO-PLAVI OPET U OPASNOJ ZONI ZA ISPADANJE

Osijeku slijedi vađenje
protiv momčadi s vrha
Objavljeno 17. travnja, 2014.
Borba se nastavlja, ali ne sumnjam kako ćemo na koncu mi biti zadovoljni - optimist je kao i uvijek Rukavina

Vezani članci

PORAŽENI OD KONKURENATA U BORBI ZA OPSTANAK

Osječka serija prekinuta kod Slaven Belupa

Uzlet koji su nogometaši Osijeka imali u posljednjih nekoliko prvenstvenih kola zaustavljen je na za njih standardnom mjestu nesreće posljednjih godina.

Koprivnica je još jednom bila kobna. Tamo se Osijek nikako ne osjeća dobro. U posljednjih sedam godina osvojio je na tom travnjaku samo jedan jedini bod, a sreća mu se nije promijenila ni u krucijalnom obračunu u kojem si je mogao osigurati posve mirnu završnicu sezone. No, Slaven Belupo, koji je jedan od dva izravna konkurenta bijelo-plavima u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa, nije se dao. Bijelo-plavi poraženi su nakon tri uzastopne pobjede pa se time tjeskoba i neizvjesnost vraćaju u Gradski vrt.

Osijek se u Koprivnici još nekako i držao dok nije primio drugi pogodak. Upravo je on bio dobar prikaz svega što se Osječanima događalo kroz ovu sezonu jer ga nisu postigli suparnici već ga je Osijek zabio sam sebi. Nesretnik je bio Matej Jonjić, a taj je trenutak samo nadogradio mnoštvo bizarno primljenih pogodaka ove sezone. Taj je trenutak, koji se zbio početkom drugog poluvremena, posve “zaledio” Osječane jer se oni, praktički, do kraja susreta nisu oporavili od tog šoka.

- To je po meni bio jedini način na koji smo mi mogli izgubiti utakmicu. Do tog trenutka imali smo sve pod kontrolom, ali nam se onda dogodio taj propust koji nas je gurnuo u rupu iz koje nismo našli izlaz. Možda je ovo čudno, ali moram reći kako sam se lošije osjećao nakon pobjede nad Lokomotivom negoli nakon ovog poraza u Koprivnici - kaže Tomislav Rukavina, trener nogometaša Osijeka.

Jedina pozitivna stvar koja izlazi iz tog poraza u Koprivnici jest saznanje da je Osijek, ako ništa drugo, sačuvao bolji ukupni međusobni omjer s Koprivničanima, što će mu dati prednost u slučaju istog broja bodova s njima na kraju prvenstva.

- Ne bih imao ništa protiv takvog raspleta - kaže Rukavina.

Tako je to kad previše ovisiš o sreći, a ona je u posljednje vrijeme temelj koji Osječanima određuje sudbinu. Sreća je prevrtljiva jer ti na mostu daje, a na ćupriji uzima. I s tim se mora živjeti.

Poraz od Slaven Belupa opet je gurnuo bijelo-plave u neudoban položaj. Morat će se vaditi protiv momčadi iz samog vrha tablice. Ove sezone na gostovanjima kod momčadi iz svog okruženja tablice nisu osvojili ni boda pa će zbog toga kod kuće morati ući u “fajt” s jačima od sebe poput Rijeke i Splita.

- Danas nas možda sve malo “boli glava” zbog pogleda na tablicu, ali od subote će opet sve biti u normali. Znali smo kako nas jedan poraz, bez obzira na seriju pobjeda, opet dovodi u probleme. I zato mi je žao što u Koprivnici nismo sačuvali taj bod. S njime na kontu praktički bismo riješili sve dvojbe oko opstanka. Ovako, borba se nastavlja, ali ne sumnjam kako ćemo na koncu mi biti zadovoljni - optimist je kao i uvijek Rukavina.

Dalibor KELER

Osijek je unatoč porazu ipak sačuvao bolji međusobni omjer u susretima sa Slaven Belupom

UGARKOVIĆEV PRVIJENAC

Mladi “veznjak” bijelo-plavih Peter Steven Ugarković postigao je u Koprivnici svoj prvoligaški prvijenac. Šteta je što se taj njegov osobni uspjeh nije poklopio i s momčadskim pa da je Osijek tim njegovim pogotkom uzeo i nekakav plijen.(D.Kl.)

Poraz od Slaven Belupa vratio tjeskobu i neizvjesnost u Gradski vrt

Najčitanije iz rubrike