Sport
NA METI KLUBOVA IZ LIGE PRVAKA

Pivovarna Laško ozbiljno “zagrizla” za NEXE-ovog reprezentativca Ivića
Objavljeno 17. travnja, 2014.

Stručnjaci tvrde kako se “rosteri” u rukometu za sljedeću sezonu već sada počinju stvarati. Stoga ne čudi kako najambiciozniji klubovi već sada “opipavaju teren.” Ove sezone u RK NEXE pozornost je privukao Šime Ivić, desni vanjski, koji je stekao i poziv izbornika Hrvatske Slavka Goluže. Premda Ivić ima ugovor do 2015., već ove sezone u svoje redove želi ga dovesti Celje Pivovarna Laško, slovenski predstavnik u osmini finala Lige prvaka.

- Oni su ozbiljno zagrzli, ali nisu jedini - potvrdio nam je Josip Ergović, predsjednik NEXE-a.

Navodno postoji i zanimanje Červarovog Metalurga, zimus je bilo “upita” i iz poljskog Kielcea, ali njihova ponuda nije tako ozbiljna kao slovenska.

- Zasada nije stigla ponuda koja bi nas zadovoljila. Naša je želja zadržati Šimu do kraja ugovora (2015. nap.a.) jer smatramo kako će u našem klubu kod vrhunskog trenera nastaviti napredovati i godinu potom već postati respektabilan igrač za najjače klubove. No, ne isključujemo odlazak ni ovoga ljeta, ali to mora biti bezobrazna ponuda.

Ovoga ljeta ugovor istječe Marku Mrđenoviću, a klub treba pronaći zamjenu za Igora Vujića koji odlazi u francuski Selestat.

- Što se tiče Mrđenovića, pri kraju smo dogovora o produženju ugovora. Da, tražimo zamjenu za Vujića, bit će na tržištu dosta zanimljivih igrača iz klubova SEHA lige, koji su kvalitetni, ali sljedeće sezone neće pronaći svoje mjesto u sastavu. Koji su to klubovi? Sami pogađajte, ostao je tajanstven Ergović.

Procjena je kako će viška igrača biti u Vardaru i Meškovu. K.Lacković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike