Osijek
RADOVI UNIKOMA OD HENGLOVE DO STEPINČEVE

Kocke umjesto asfalta za novi izgled Šeperova šetališta
Objavljeno 16. travnja, 2014.

Šetalište kardinala Franje Šepera uistinu dobiva sasvim novo ruho, a nogostup na kojemu je zakrpa prekrivala zakrpu, ostat će samo ružna uspomena. Naime, građani koji su mislili da će dobiti novi asfaltni nogostup između šetališta Vjekoslava Hengla i Stepinčeve ulice prevarili su se, ali ovaj put građani će dobiti i više nego što je očekivano.

- Pričalo se da će se “navući” novi sloj asfalta i mi bismo s tim bili zadovoljni, jer je nogostup bio prepun rupa i neravnina. No, površina se uređuje betonskim kockama koje su vizualno efektnije, kvalitetnije i izdržljivije. Rijetka je ovo situacija da sam nečime ugodno iznenađen pa želim pohvaliti Grad i Unikom - rekao nam je u telefonskom razgovoru jedan čitatelj.

Postavljeni su novi cestovni rubnjaci, a približno 600 “kvadrata” kocki, od kojih je svaka teška 18 kilograma, na nogostup će najvjerojatnije biti u potpunosti postavljene idućeg tjedna. Dnevno se uspije ugraditi približno šest paleta teških kocki na dionici dugoj 200-tinjak metara. Uređenje nogostupa stoji 208.000 kuna, nakon izmjene dijela podzemnih instalacija uredit će se i 3,5 metara širine ceste, koja je sada puna rupa, pukotina i ulegnuća, što će koštati dodatnih 150.000 kuna.

Ipak, pohvalama građana dodana je i jedna kritika, a usmjerena je na stupove javne rasvjete koji se nikako ne uklapaju u novi izgled Šetališta. Poprilično retroizgleda, stari žuti stupovi s kupolastim rasvjetnim dijelom podsjetnik su na neka prošla vremena, a da bi ovaj dio grada uistinu u potpunosti promijenio izgled potrebno je i njih zamijeniti nekom modernijom izvedbom, a za početak, u najmanju ruku, stupove valja prebojiti. I. Sekol

Uređenje nogostupa stoji 208.000 kuna, a popravak ceste dodatnih 150.000 kuna

Možda ste propustili...

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

Najčitanije iz rubrike