Osijek
NAKON ZIMSKOG ČUVANJA

Na Dunav u Aljmašu vraćeno putničko pristanište
Objavljeno 17. travnja, 2014.

S privezišta u Osijeku djelatnici Hidrogradnje Dravom i Dunavom su vratili pristaništa u Aljmaš i Batinu. U Osijeku su bili locarini na zimskom čuvanju na vezu Vodogradnje na Dravi kako ih ne bi promjene vodostaja oštetile.

Tehničkog direktora Hidrogradnje Vladu Bacelja zatekli smo u Aljmašu dok su uz privezište za turističke kruzere ponovno montirali metalni ponton za iskrcaj i ukrcaj putnika u aljmaškoj luci.

- Ponton u Batinu je vraćen neki dan, prije nego smo ovaj doteglili u Aljmaš. U Batini objekt očekuje tehnički pregled koji bi trebao biti obavljen krajem ovog mjeseca - kaže Bacelj.

To znači da bi ta oba objekta mogla prihvatiti brodove koji plove na turističkoj riječnoj ruti inozemnih organizatora putovanja.

U Aljmaš je ponton dopremljen zakačen za tehnički brod Velebit Hidrogradnje koji je pak zajedno vukao drugi brod. Ponton je, kako se moglo vidjeti, sada ponovno zavaren za nosače na klizačima postavljenim na desnoj obaloutvrdi Dunava gdje je uređen kompletan cestovni i pješački pristup za autobuse koji bi tebali prihvaćati turiste s kruzera. Na obali je postavljena i ostala komunalna oprema, klupe i koševi. D. Pejić

Možda ste propustili...

PROJEKT OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE ZA SREDNJOŠKOLCE

Prijavite se za “Učeničko poduzetništvo”

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana