Osijek
RAD NA CRNO NA GAJEVOM TRGU

Prodavači s Autotržnice preko tjedna prodaju svoju robu na buvljaku
Objavljeno 17. travnja, 2014.

Nije više dovoljno što su samo prodavači robe izvučene iz ormara na osječkoj tržnici, unatoč zabranama komunalnih redara.

Prostor gdje stoje sad su ispunile i vješalice s odjećom, lutke odjevene u potpuno nove majice, a koje radnim danom ondje prodaju uglavnom prodavači s osječke Autotržnice, a upravo su oni svojim radom na crno trn u oku onima koji za nekoliko kuna prodaju robu koju godinama imaju kod kuće.

- Njih bi inspekcija trebala kazniti, jer su se uvukli među nas koji prodajemo robu za kunu ili dvije. Evo, ova košulja može biti vaša za samo dvije kune, a majicu ćete na ovoj lutki platiti nekoliko desetaka kuna. Razlika je jedino u novom i starom, a mogu vam reći da je situacija takva da ljudi nemaju novca ni za odjeću po nekoliko kuna, a ne za potpuno novu - ispričala nam je prodavačica koja godinama ima svoje mjesto u blizini benzinske crpke na Gajevom trgu i koja jedva spaja kraj s krajem. I ostali “stari” prodavači tvrde isto, no kako komunalni redari, prema pričama prodavača već mjesecima ne ispisuju kazne, vješalica i lutaka na nevelikom prostoru sve je više.

Svjestan je toga i direktor Tržnice Ante Šimić, kojemu su se i obrtnici požalili na nelojalnu konkurenciju. Nova odjeća koja se nedavno pojavila na tržnici smanjuje promet onima koji uredno podmiruju svoje obveze i za prodaju ispostavljaju fiskalne račune.

- Mi tu ne možemo učiniti ništa, jer je to pod ingerencijom Grada i komunalnih redara. Do ljeta ćemo najvjerojatnije izmjestiti buvljak na prostor pokraj zatvora, no ne prije rekonstrukcije tamošnjeg parkinga, gdje će se odvojiti dio za klupe koje će za nekoliko kuna dnevne naknade prodavači moći koristiti - rekao je Šimić. M. Mihelić

Marija MIHELIĆ

Ante Šimić

direktor Tržnice

Mi tu ne možemo učiniti ništa, jer to je pod ingerencijom Grada i komunalnih redara

Možda ste propustili...

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike