Regija
SAŠA TIR, LAUREAT OPĆINE ČAČINCI

Bivši vratar NK Mladost pokretač Škole nogometa u Čačincima
Objavljeno 16. travnja, 2014.

U sklopu svečane sjednice Općinskog vijeća Čačinci bit će podijeljene i zahvalnice za posebne doprinose u radu na području općine Čačinci. Tako će za dugotrajno javno djelovanje u humanitarnim udrugama zahvalnicu dobiti obitelj Sabo iz Hunljana, za brigu i skrb o hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata zahvalnicu će dobiti Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Policijske postaje Orahovica 1990.-1991. te za doprinos u razvoju sporta na području općine Čačinci zahvalnice ide u ruke Saše Tira. Saša Tir bivši je dugogodišnji uspješni nogometni vratar NK Mladost, a danas je sportski radnik koji je u proteklom razdoblju okupio više od stotinu djece u čačinačkoj školi nogometa. Zahvaljujući njemu u NK Mladost rade i natječu se dječji uzrasti od 8 do 16 godina.

- Prije dvije i pol godine održana je Skupština NK Mladost na kojoj su izabrani novi ljudi na čelu s predsjednikom Mirkom Štefokom, koja je odlučila napraviti pomak naprijed u čačinačkom nogometu. Klub je tada bio u lošem stanju, a taj pomak ciljan je na rad s mladima, nas nekolicina mladih trenera krenuli smo s okupljanjem djece i danas imamo 102 registrirana igrača. Glavni cilj je osnivanje Škole nogometa NK Mladost koje će nadam se već ove godine biti moguće. Ponosan sam na ovaj uspjeh kao trener uzrasta U 10 koji smo ostvarili u vrlo kratkom vremenu, kao i moji kolege treneri Marin Milovac, trener U8, te Velimir Tresk, koji vodi uzraste U 12 i U14. Vjerujem kako je ovo tek početak jer želimo svake godine nastaviti kontinuitet rada s djecom. Evo već smo ostvarili suradnju s vrtićem i osnovnom školom da djeca od malih nogu zavole sport - kaže Tir. V.Grgurić

SVI UZRASTI mladosti PRVACI

Mališani NK Mladost već su nakon godinu dana pravilnog rada postigli zavidne rezultate. “Na kraju prošle sezone u Županijskoj ligi uzrast do 10 godina osvojio je 2. mjesto dok su U 12 i U 14 bili prvaci. Na kraju jesenskog dijela prvenstva ove sezone svi uzrasti su bili prvi u svojim ligama. No, najveća pobjeda je da se djeca bave sportom. Moram zahvaliti Općini na velikoj podršci, roditeljima, školi, vrtiću i kolegama iz Košarkaškog kluba Mladost na suradnji. Ova nagrada koju sam dobio je nagrada koju posvećujem djeci i ljudima u klubu koji rade za dobrobit nogometa i sporta u Čačincima”, zaključio je Tir.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike