Sport
TENISAČICE OSJEČKE OLIMPIJE NA ZABA CUPU

Ana-Marija Medić opet kući donijela pokal
Objavljeno 16. travnja, 2014.

Prošlotjedni jaki međunarodni turnir za tenisačice i tenisače do 14 godina u Vinkovcima bio je obvezna postaja i za tenisku koloniju s osječkog Zelenog polja. Na Zaba Cupu 2014. nastupila je Olimpijina četvorka: Ana-Marija Medić, Iva Bilonić, Lucija Faj i Laura Bilić, a djevojke, odnosno djevojčice, nisu razočarale. Iva i Lucija zapele su u kvalifikacijama, Laura je prošla 1. kolo glavnog turnira, a 13-godišnja Ana Marija-Medić igrala je polufinale (poražena od Francuskinje Clare Barel) i osvojila prve eurobodove u konkurenciji do 14 godina.

- S obzirom na ugled i jačinu turnira, polufinale na vinkovačkom Zaba Cupu vredniji je rezultat nego da je Ana-Marija recimo uzela prvenstvo Hrvatske do 14 godina - komentirao je jedan od trenera iz TK Olimpija Domagoj Wagner.

Nakon Vinkovaca za Medićku nije bilo odmora, odmah je otišla u Zagreb gdje igra na Gril Cupu, a turnir je otvorila - pobjedom.

Iz Tenis kluba Olimpija je stigla još jedna lijepa vijest, na Otvorenom prvenstvu Valpova igrala su dva klinca sa Zelenog polja, 10-godišnji Bruno Balić i devetogodišnji Matej Dodig i oba su se kući vratili s pokalima. Iako im je to bio jedan od prvih turnira, Bruno i Matej dogurali su do polufinala i podijelili treće mjesto na valpovačkom turniru. (I. Li.)

Najčitanije iz rubrike