Mozaik
EKSKLUZIVNO ZA “GLAS SLAVONIJE”

Monika Jakišić: Sve svoje
prijatelje zovem “lega”
Objavljeno 16. travnja, 2014.
Kava u Osijeku bolja je nego londonska, kaže Monika

Opuštena, nasmijana, ležerna u svakom smislu te riječi. Osmijeh na osmijeh. Monika Jakišić stigla je kući. U Osijek.

Hrvatica čiji su svaki korak tjednima pratili svi britanski mediji, još je jednom progovorila eksluzivno za Glas Slavonije. U dva dana druženja, namrgodila se samo jednom. Nije dugo trajalo, a, ruku na srce, bilo je i opravdano. Sudarila se s hrvatskom birokracijom. U rodnom je gradu, zajedno s roditeljima (bio je i brat Marin, no on se zbog poslovnih obveza već vratio u London) nekoliko dana, prva je zadaća bila posjetiti baku i bližu rodbinu. A potom...

- Obilazim grad, uživam. Prioritet mi je, jasno, bio Čepin, baka, ujak i njegova obitelj. Sada upijam grad, šetamo promenadom, prešla sam, naravno i preko mosta... Obišla sam Tvrđu koja je prekrasna, samo da se još malo uredi. Samo mi je žao što sam propustila Sajam antikviteta za koji mi svi govore da je jako lijep događaj i da u Tvrđi toga dana bude “pola” grada. Bili smo u Donjem gradu, a sada planiramo otići do stana u kojemu smo nekad živjeli, želim obići i svoju staru školu... Tramvaj mi je super. Ako stignem, želim se provozati cijelom linijom od Višnjevca do Donjeg grada! - otkriva nam Monika.

Uživanje u suncu jučer su zamjenile šale: “Evo, donijeli smo vam londonsko vrijeme”. Ni to joj ne kvari raspoloženje - umjesto šetnje, popit ćemo kavu.

- Kava je u Osijeku bolja nego londonska! Malo sam, iskreno, u početku imala jezičnih problema; nisam se mogla sjetiti izraza “bijela kava” - nasmijala se Monika na svoj račun. No, treba naglasiti da, iako je već godinama u inozemstvu, s hrvatskim jezikom nema nikakvih problema. Pa ni s “osječkim”.

- Sve svoje prijatelje zovem “lega, lega”, jako volim taj izraz - priča nam Monika.

Profesionalno, otkriva kako je trenutačno angažirana na nekoliko projekata. U Osijeku je na odmoru (“Najviše sam se odmarala od novinara, dok me ti nisi našao, hahaha”). Vrlo brzo Monika će natrag za London, a potom je put vodi u njezin “treći” dom, Los Angeles. To, ali i mnogo više, otkrila nam je u intervjuu za rubriku Laganini, koju će čitatelji “Glasa” uskoro moći pročitati u tiskanom i web izdanju.

I, da, koga zanima, o princu Andrewu - ni riječi. (M.Mi.)

SAJAM ANTIKVITETA

ŽAO MI JE ŠTO SAM ga

PROPUSTILA jer svi GOVORE DA JE JAKO LIJEP DOGAĐAJ

Prioritet mi je, jasno, bio Čepin, baka, ujak i njegova obitelj

Možda ste propustili...

KRATKI FILM REDATELJA NEBOJŠE SLIJEPČEVIĆA

Hrvatski film u selekciji Cannesa

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

Najčitanije iz rubrike