Novosti
PREDAJA VLASTI POVJERENIKU

Sabo predao grad “u plusu” 5,8
milijuna kuna, novinare izbjegao
Objavljeno 15. travnja, 2014.

Vezani članci

BIVŠI VUKOVARSKI GRADONAČELNIK OGLASIO SE NA FACEBOOKU

Željko Sabo planira kandidaturu na lokalnim izborima?

VUKOVAR - SDP-ov bivši gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, nakon što ga je Vlada prošlog tjedna razriješila dužnosti i raspustila Gradsko vijeće jer ni do 31. ožujka nije donesen gradski proračun za 2014., jučer je predao vlast Vladinom povjereniku, Damiru Grizelju.

Prema zakonu, povjerenik će obavljati poslove iz nadležnosti Gradskog vijeća i gradonačelnika do izbora, odnosno formiranja nove gradske vlasti. Prijevremeni izbori trebaju biti održani u roku od 90 dana, a očekuje se da bi Vukovarci na birališta mogli u lipnju. Bivši gradonačelnik je dužan, što je jučer u gradskoj vijećnici i učinio, podnijeti izvješće o obavljenim poslovima iz svoje domene.

– Pripremljeno je izvješće o poslovanju grada Vukovara do dana današnjeg. Želim reći da predajem financijsko izvješće povjereniku Vlade gdje je grad Vukovar 'u pozitivnom', stanje računa je 5,8 milijuna kuna u plusu. S obzirom na to da znamo kakva je situacija u državi, općinama, gradovima i županijama, s ponosom mogu reći da se, zahvaljujući timu koji je sudjelovao u 'Projektu Vukovar', uspjelo u ovom trenutku, prema stanju financija, omogućiti daljnji rad i funkcioniranje grada kroz sve projekte – kazao je Sabo. Pritom je dodao kako jamči “da je sve tako kako piše”.

Nije propustio navesti kako mu je, za razliku od sadašnjih 5,8 milijuna “u plusu”, kada je on preuzimao grad 2009. godine bilo “predano pozitivno poslovanje, a ustanovljeno nakon mjesec dana da je dug grada Vukovara 33 milijuna kuna”.

Povjerenik Vlade za grad Vukovar Damir Grizelj, inače djelatnik Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji, podsjetio je kako je na tu dužnost imenovan na temelju rješenja Vlade, s mandatom za poslove iz djelokruga GV-a i gradonačelnika.

– Samim činom primopredaje, službeno sam stupio na dužnost. Ono što će biti prioritet jest redovno funkcioniranje grada i gradskih tvrtki, prije svega u interesu građana Vukovara – kazao je Grizelj kojem je bivši gradonačelnik Sabo predao i spis naslovljen “Projekt Vukovar” u kojem su, kako je objasnio, svi projekti za koje je ustvrdio da su “budućnost Vukovara”.

– Oni se mogu dopunjavati, ali rekao bih da je u okviru ovog 'Projekta Vukovar', a to je Vukovar za nekih pet godina, moguć razvoj grada – zaključio je Sabo. Pitanja novinara Željko Sabo je izbjegao. Odmah po primopredaji napustio je gradsku vijećnicu, a na novinarski upit o njegovoj mogućoj kandidaturi na izborima umjesto odgovora još je jednom, u odlasku, kratko rekao: - Sretan Uskrs. S Vladinim povjerenikom se Sabo još zadržao u svom dojučerašnjem uredu, no bez nazočnosti medija. Spis “Projekt Vukovar” novinari nisu mogli dobiti, no bivša dogradonačelnica Danijela Stanković objasnila je kako je riječ o “puno papira” o projektima koji su većinom započeti i trebali bi biti nastavljeni “za dobrobit Vukovara”.

Sanja BUTIGAN

DAMIR GRIZELJ

povjerenik Vlade za grad Vukovar

Osigurati redovito funkcioniranje grada

– Tek se trebam upoznati sa situacijom u gradu Vukovaru, trebat će vremena i, naravno, s financijskim stanjem. Trebat će mi malo vremena i da se upoznam s projektima – rekao je novinarima povjerenik Damir Grizelj, dodajući kako će se funkcioniranje grada temeljiti na proračunu iz 2013. godine, što bi trebalo značiti da ostaju stipendije, prijevoz učenika... kao i realizacija svih projekata koji su u tijeku, ali ovisno o financijskim sredstvima. Grizelj je i dan ranije bio u gradskoj upravi Vukovara kako bi se upoznao sa suradnicima, a ponovio je jučer kako će prvi posao povjerenika biti “uspostava redovnog funkcioniranja grada”.

SDP VUKOVARA JOŠ NIJE ZAUZEO STAV O ŽELJKU SABI

– Nismo još imali sjednicu Gradskog odbora Vukovara, nismo razgovarali o tome i nismo zauzeli službeni stav – bio je odgovor bivše, također razriješene zamjenice gradonačelnika Danijele Stanković na novinarsko pitanje o stavu vukovarskog SDP-a prema mogućoj Sabinoj kandidaturi i nezavisnoj listi, uz primjedbu kako će novinari “na vrijeme dobiti sve informacije i što se tiče Željka Sabe, SDP-a ili mene”. Stanković se, naime, uz još neka imena, spominje kao mogući SDP-ov kandidat za gradonačelnika na prijevremenim lokalnim izborima u Vukovaru. “Znam da smo sada jako zanimljivi, nadam se ne samo zbog ovoga što se sada događa nego i zbog onoga što smo napravili jer imamo i rezultate, nastavit ćemo i dalje tako raditi bez obzira na cijelu situaciju”, rekla je. Vukovarski SDP trebao bi se sastati prije kraja tjedna.

Možda ste propustili...

U SRIJEDU POČINJU RADOVI NA GRANIČNOM PRIJELAZU

Za godinu dana u funkciji novi most kod Gradiške?

POZIV ETIČKOG POVJERENSTVA SUDIONICIMA IZBORNE KAMPANJE

Vodite računa o interesima djece

NA LOKACIJI BLATO U ZAGREBU

Nacionalna dječja bolnica gotova 2029.

Najčitanije iz rubrike