Regija
PROMJENA U VIJEĆNIČKIM KLUPAMA

Gradsko vijeće Đakova:
Raspudić se vratio, Primorac izišao
Objavljeno 15. travnja, 2014.

ĐAKOVO – Goran Primorac (HDZ) više nije gradski vijećnik.

- Primorac na vlastiti zahtjev izlazi iz Gradskog vijeća - rekao je jučer na početku sjednice Jasenko Ivanetić (HDZ), a zamjenski vijećnik, čije ime nije navedeno, prisegu će dati na idućoj sjednici. Razlog kraju vijećničke karijere afera je s kupovinom ispita na Pravnom fakultetu. Osim te, promjena u klupama dogodila se i u još jednom HDZ-ovom vijećničkom stolcu - vratio se Ante Raspudić, čime je prestao mandat zamjenskog Ivice Rončevića. Na aktualnom satu, uz nova, bila su i stara pitanja, poput Ivice Mandića (HNS) predsjedavajućem Goranu Soldi (HDZ), vezano uz njegove prozivke iz vremena dok je Mandić bio dogradonačelnik.

– Koji su to razlozi da predsjednik koji treba štititi dignitet Vijeća, govori neistine koje se pripisuju meni vezano uz plaću iz vremena dok sam bio dogradonačelnik. Zamolio sam stručne službe da mi prikupe podatke o tome i tvrdim da 2011., 2012. i 2013. nisam koštao ni lipe, o čemu ću dokumente predati tajniku Grada - rekao je Mandić.

- Predlažem da službe prikupe podatke i da se oni dostave svim vijećnicima - odgovorio je Soldo. Josip Matkov (SDP) zamjera predsjedavajućem da ignorira opoziciju, kao i poziv za popis gradske imovine koji je upućen i gradonačelniku.

– Kada ćete građanima priznati otvorenu koaliciju HDZ-a i HDSSB-a, jer to nije tehnička suradnja nego čista koalicija - rekao je Matkov.

– Zahtjev za popis imovine je dobar, no stigao je prekasno za uvrštavanje i bit će uskoro na redu - odgovara Soldo.

– Do mene nikakav službeni zahtjev o popisu gradske imovine nije stigao, a sadašnja joj je vrijednost 227 milijuna kuna - rekao je gradonačelnik Zoran Vinković (HDSSB), uz opasku SDP-u da “gore” stopira gradske projekte.

S.Župan

ODLUKA O PRIZNANJIMA

Vijećnici su usvojili Odluku o dodjeli javnih priznanja Grada za 2014. Pojedinačna Godišnja nagrada pripast će Domagoju Duvnjaku, mons. Stjepanu Karaliću i s. Rastislavi Ralbovsky, a skupna Odbojkaškom klubu Đakovo, Menalu i Libru. Povelja zahvalnosti pripast će Pavi Luciću, Udruzi sv. Vinka Paulskog, Šumariji Đakovo, Učilištu Mentor, NK Hajduk Široko Polje, Udruzi pčelara Đakovština te MO-ovima Piškorevci, Selci, Đurđanci i gradskom Sjever-Dračice.

Najčitanije iz rubrike