Svijet
OTIŠLE U SIRIJU

Bosanske Amazonke krenule u džihad
Objavljeno 14. travnja, 2014.

Dvije tinejdžerice bosanskog podrijetla sa stalnom adresom u Beču, Sabina Selimović (15) i Samra Kešinović (16), navodno su otišle u džihad u Siriju, piše sarajevski list Dnevni avaz.

Kako su tom listu rekli roditelji djevojčica, Sabit Selimović i Hasib Kešinović, one su bez znanja obitelji napustile u četvrtak svoje domove u Beču, a u subotu su roditelji u njihovim stvarima pronašli pisma u kojima ih obavještavaju da su otišle u Siriju. Očevi tinejdžerica potvrdili su da je o svemu obaviještena austrijska policija, a prvi tragovi o nestalim djevojčicama vode do bečkog uzletišta. "Dobili smo potvrdu u zračnoj luci u Beču da su naše kćeri otišle 10. travnja zrakoplovom u turski grad Adanu. Kad smo pronašli pisma da su otišle u Siriju, o svemu smo obavijestili austrijsku policiju koja nam je kazala da je izdala tjeralicu u svim zemljama Schengena", rekli su za Avaz Selimović i Kešinović.

Mediji su već izvijestili kako u Siriji ratuje šezdesetak islamističkih dragovoljaca iz Bosne i Hercegovine i njih još toliko sa Sandžaka u susjednoj Srbiji. U suprotnom smjeru dolaze posmrtni kovčezi s poginulim “šehidima”. (dc)

Možda ste propustili...

O NAPADU OBJE STRANE SUZDRŽANO

I Izrael i Iran smanjuju značenje napada

DRŽAVNE AGENCIJE BIH PROVJERAVAJU POTENCIJALNO OPASNE TVRDNJE

U vojarni kod Mostara obučavali su se vehabije?

PROŠIRENJE EU-A I “PUNA IZVEDBA” SCHENGENA

Slovenija poziva susjede na ukidanje kontrola na granici

Najčitanije iz rubrike