Regija
DANI ODJEĆE U VARAŽDINU

Županjska maturantica zahvaljujući
baroku postala državna prvakinja
Objavljeno 14. travnja, 2014.

ŽUPANJA - Županjska Obrtničko-industrijska škola ponovo ima razloga ponositi se jer njihova učenica 4.a razreda, smjer odjevni tehničar, državna je prvakinja ovogodišnjih Dana odjeće, održanih u Varaždinu. Maturantica Jelena Vlahović ponosna je što je u gradu baroka pobijedila u disciplini konstrukcija i modeliranje odjeće, i to u zadatku koji s njezinom Slavonijom nema velikog doticaja.

- Zadatak je bila muška barokna košulja. To je vrlo složen zadatak jer takva je košulja puna nabora, volana, stezanja vrpcom, dakle tema je bila prilagođena Varaždinu kao baroknom gradu. No, Jelena je sve to uspješno svladala - puna je hvale mentorica, prof. Sanja Barbir.

- Bila sam uplašena kada sam sjela za stol i otvorila zadatak. Prvi put sam se srela s nečim kao što je muška barokna košulja, ali potrudila sam se i dobro iskoristila četiri sata za zadatak. Najjednostavnija je bila konstrukcija, ali najteže je bilo sklopiti sve i nacrtati - prisjeća se državna prvakinja Jelena, koja je stidljivo priznala kako je u modelu zamislila "jednu mušku osobu". Dodaje kako je zanimanje odjevni tehničar predivno, iako se puno radi.

- Svima bih preporučila ovaj smjer jer pruža puno mogućnosti - nastavila je Jelena i zahvaljuje na uspjehu i svojoj mentorici prof. Barbir koja joj je, dodaje, bila velika potpora u svemu.

- I ovo natjecanje potvrdilo je da naši učenici mogu i hoće naprijed, na čemu im čestitamo - poručila je prof. Barbir. Z.Knežević

Možda ste propustili...

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

Najčitanije iz rubrike