Sport
TRAŽI RAZLOGE KRIZE

Hodak: Dugujemo tri plaće, ali ne
vjerujem kako je to razlog naših poraza
Objavljeno 15. travnja, 2014.

VINKOVCI – Novo teško posrtanje Cibalije uvelike im je otežao put prema povratku u Prvu ligu. Zaostatak za Zagrebom od deset bodova realno je nedostižan. Ostaje borba za drugu poziciju. Cibaliji sada opasno prijeti Gorica koja zaostaje samo bod iza Vinkovčana. Čelnici kluba pokušavaju pronaći uzroke posrtaja. Predsjednika Zvonimira Hodaka pitali smo je li poveznica s trenutačnim lošim igrama neisplata plaća unazad nekoliko mjeseci?

- Ne želim vjerovati da je to jedan od razloga. U odnosu na vrijeme prije godinu dana riješili smo 70 posto dugovanja prema igračima - rekao je predsjednik Zvonimir Hodak, potvrdivši kako igračima duguju tri plaće.

- Sve su naše aktivnosti usmjerene prema rješavanju tog problema. Imamo sredstva koja nam trebaju stići i s kojima bismo riješili i to pitanje.

Kakva je situacija u momčadi?

- Želim vjerovati da je dobra. Promijenili smo ciljeve, jer s obzirom na veliki zaostatak za Zagrebom sada nam je cilj očuvanje drugog mjesta i kroz kvalifikacije doći do Prve lige. Kroz razgovore pokušavamo psihološki dići igrače kako bi ostatak prvenstva odradili najbolje što mogu.

Uskoro istječe rok za licenciranje klubova za sljedeću natjecateljsku sezonu. Cibalia se prijavila za prvoligašku licencu. U kojoj su fazi poslovi vezani uz dobivanje licence?

- Siguran sam da ćemo do 30. travnja riješiti sve što moramo kako bismo dobili licencu za sljedeću prvoligašku sezonu - kratko je rekao Hodak.

Teret je bila “blokada” kluba prema bivšem igraču Petru Tomiću.

- To smo pitanje skinuli s dnevnog reda i već ga zaboravili. Dugovanje prema Tomiću riješeno je.

Već u srijedu Cibalia gostuje kod posljednje momčadi lige. U ovim okolnostima i Zelina je za Cibaliju vrlo ozbiljan suparnik, a Zelina vruć teren.

- U ovom trenutku svi tereni su za nas vrući. Svakom protivniku ozbiljno pristupamo pa tako i sljedećem u Zelini. Nadam se kako ćemo prebroditi trenutačne slabosti i u Zelini se vratiti na pobjedničku stazu. Moramo učiniti sve kako bismo konačno prekinuli ovu crnu seriju - zaključio je predsjednik Cibalije. A. Grgić

Zvonimir Hodak

predsjednik Cibalije

U ovom trenutku svi su tereni za nas vrući. Svakom protivniku ozbiljno pristupamo pa tako i sljedećem u Zelini.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike