Sport
GOSTOVANJE KOD KONKURENTA ZA OPSTANAK

Bod(ovi) kod Slaven Belupa Nk Osijeku bi značili opstanak?
Objavljeno 15. travnja, 2014.
Koprivnica u posljednjih sedam godina definitivno nije mjesto sreće za bijelo-plave

Vezani članci

ROĐENDANSKA REKREACIJA

Kohortaši krenuli biciklima u Koprivnicu

Pred nogometašima Osijeka jedna je od najvažnijih utakmica ovoga proljeća. Danas gostuju kod jednog od dva izravna suparnika u borbi za opstanak - Slaven Belupa.

Koprivnica u posljednjih sedam godina definitivno nije mjesto sreće za bijelo-plave. Naime, u tom razdoblju tamo su osvojili jedan jedini bod, i to prošlog proljeća, kada je susret završio bez pogodaka. Posljednja pobjeda Osječana u Podravini datira još iz svibnja 2007. godine. No, otkako je sjeo na klupu NK Osijek Tomislav Rukavina počeo je čistiti crnu statistiku pa se možda takav trend nastavi i u ovom slučaju.

- Pustite statistike, to na terenu nema nikakve veze s današnjom utakmicom - kaže Tomislav Rukavina, trener nogometaša Osijeka.

Nakon tri vezane pobjede bijelo-plavih na Rukavininu adresu počele su se slijevati brojne pohvale.

- Nije to do mene. Momčad se digla, naraslo je samopouzdanje, a i sreća je zapuhala u naša jedra - kaže Rukavina, dajući do zanja kako mu te pohvale stvaraju nelagodu.

Što li će tek biti ako Osijek danas pobijedi u Koprivnici?

- Zadovoljan bih bio i s remijem. Smatram da nemamo nikakvog razloga za strah. Trebamo igrati normalno, jer forma nam je solidna, a ono što je meni posebno važno i drago individualno samopouzdanje igrača raste iz dana u dan. Gledam ih na treninzima, slobodniji su i sigurniji u sebe. To je važan preduvjet za postizanje povoljnog rezultata - smatra trener bijelo-plavih.

Osječanima se danas u Koprivnici ne smije dogoditi samo jedna stvar. Ne smiju se “smrznuti”, kao što im se to dogodilo u sudaru protiv Hrvatskog dragovoljca.

- Moramo pokušati igrati, trebamo biti čvrsti, živi i brzi, kao što smo bili u posljednjim nastupima. Ne smijemo si dopustiti ulazak i nekakvo preživljavanje na terenu. To neće dobro završiti - smatra Rukavina.

Osječanima je još jedna stvar važna. U ovom trenutku imaju bolji međusobni omjer s Koprivničanima i ako ga žele zadržati, što bi bilo poželjno, onda ne smiju izgubiti s više od jednog pogotka razlike. Naravno, o porazu nitko niti ne razmišlja. “Nula” bi bila u redu, a pobjeda kapital koji bi gotovo garantirao izbjegavanje dvije posljednje pozicije na tablici. Ulog je golem, a Osječani su u takvim situacijama znali blokirati. Posebice kada igraju u gostima. Ipak, sada je situacija nešto drugačija. Tri uzastopne prvenstvene pobjede morale su promijeniti mentalnu sliku momčadi, a to može biti presudno u ovakvim utakmicama. Osijek je mora odigrati kao da mu je zadnja.

Momčad se neće previše mijenjati u odnosu na Zadar. Vraća se Jonjić koji je odradio stanku zbog tri žuta kartona, ali neće biti junaka pobjede nad Zadrom Mileta Škorića baš zbog akumulirane tri javne opomene. Sigurno neće igrati ni Josip Mišić pa postoji dvojba u veznom redu, a Rukavina opet razmatra i mogućnost promjene formacije. Vrlo je izgledno kako će u momčad ući Srđan Vidaković.

Dalibor KELER

SLAVEN BELUPO-OSIJEK

Početak: 17 sati

Picak - Mikulić

Purić - Matas

Grgić - Jonjić

Fuštar - Bralić

Melnjak - Pavić

Rak - Kurtović

Čanađija - Šorša

Gregurina - Ugarković

Delić - Vidaković

Vugrinec - Glavaš

Glavina - Cesarec

Stadion: Gradski stadion

Kapacitet: 3.800

Sudac: Goran Gabrilo (Split).

31. kolo

UTORAK

17 sati

Slaven Belupo - Osijek

19 sati

Rijeka - Zadar

SRIJEDA

17 sati

Hrvatski dragovoljac - Hajduk

19 sati

Split - Dinamo

Rijeka - Zadar

ODLIČNO PRIMLJENI U LUDBERGU

Nogometaši Osijeka u Podravini su još od nedjelje. Borave u Ludbregu gdje su gosti trećeligaša Podravine u kojoj je trener Zoran Kastel, nekadašnji igrač osječkog prvoligaša. Bijelo-plava ekspedicija osjeća se tamo kao kod kuće.

- Sjajno smo primljeni i dočekani ovdje u Ludbregu. Mislim da je odlična stvar što smo došli ranije, jer imamo punu kontrolu nad igračima i njihovim odmorom prije svega, kazao je trener nogometaša Osijeka.(D.Kl.)

NIJE MJESTO SREĆE

u posljednjih sedam godina bijelo-plavi su osvojili samo jedan bod u Koprivnici

Najčitanije iz rubrike