Regija
OPĆINA ANDRIJAŠEVCI I ČEŠKI VRACOV POTPISALI SPORAZUM

Za početak kulturna i sportska suradnja
Objavljeno 15. travnja, 2014.

ANDRIJAŠEVCI - Općina Andrijaševci potpisala je sporazum o suradnji s gradom Vracovom iz Češke Republike. Riječ je o sporazumu na području društvenih djelatnosti, točnije kulture i sporta te na području gospodarstva, turizma i lokalne samouprave, a radi uspostavljanja i razvoja zajedničkih interesa u cilju unaprjeđivanja navedenih područja suradnje.

- Mi smo preko našeg LAG-a Bosutske nizi tražili jednu općinu iz zapadnih zemalja koja je sličnih značajki kao i mi, slične veličine, one koje su odmakle dalje u pogledu Europskih projekata. Oni se bave poljoprivredom kao i mi, tako da vidimo i tu našu suradnju. Želimo učiti od onih koji su bolji od nas - istaknuo je načelnik Općine Andrijaševci Damir Dekanić.

Gradonačelnik Vracova Jaromir Repik, osvrnuo se na suradnju s Općinom Andrijaševci te je, između ostaloga, rekao: U ovom prvom poglavlju naše suradnje nastojat ćemo surađivati na područjima kulture i sporta s naglaskom na gostovanja kulturno-umjetničkih društava. Nakon toga vidjet ćemo koja su konkretnija područja za suradnju. Ovo nije moja prva posjeta Hrvatskoj, poznajem Hrvate i mogu reći da je to iznimno ljubazan narod.

Poveznice između slavonske općine i češkog grada i više su nego očite, složili su se okupljeni. Kao i Općina Andrijaševci i Vracov ima oko četiri tisuće stanovnika. Andrijaševčani i Rokovčani nadaju se kako bi češki prijatelji vrlo brzo mogli ponovno posjetiti njihov kraj. Prvi službeni poziv bit će upućen za Dan općine Andrijaševci, koji se obilježava u lipnju.M.Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike