Regija
MLADI ILOČANIN U BOLNICI

Oporavlja se dječak kojem su u
sok stavili nepoznate tablete
Objavljeno 15. travnja, 2014.
MAJKA OČEKUJE DA POLICIJA ISTRAŽI SLUČAJ

ILOK – Majka 17-godišnjeg dječaka iz Iloka – koji se u KBC-u Osijek oporavlja nakon što mu je prije tjedan dana u školi u Vukovaru pozlilo kada je popio sok u kojeg su mu prijatelji ubacili tablete, očekuje da slučaj istraži policija kako se slične nimalo bezopasne igre ne bi opet dogodile nekom drugom.

– Sin je sada dobro, oporavlja se, no još je u bolnici. Konkretnih rezultata zapravo nemamo. I dalje ne znamo što je točno bilo stavljeno u sok koji je popio – kaže dječakova majka . Kako je ispričala, događaj se odigrao u školi u Vukovaru koju pohađa njezin sin.

– Nakon što mu je pozlilo, završio je u vukovarskoj bolnici, a potom je prevezen u KBC Osijek. Dječaci su rekli da je tijekom školskog odmora ubačeno tri tablete u sok koji su, ne znajući to, popila četvorica učenika, ali je samo mojem sinu pozlilo – kaže zabrinuta majka i dodaje da još uvijek ne zna o kakvim se zapravo tabletama radilo.

– Sin se žalio da teško diše i da ga boli u prsima. To što su spominjali da mu je u sok ubačen laksativ, ne vjerujem, jer mu od toga ne bi tako pozlilo – dodaje majka, koja se nada da će dječak uskoro biti pušten kući.

– Ne mislim da su ta djeca zapravo kanila nešto loše. Oni jednostavno ne razmišljaju i nisu svjesni posljedica do kakvih može doći uslijed onog što rade zbog šale. Vjerujem da im je cilj bila akcija, odnosno da se kao nešto događa, iako bi u školi trebali biti prije svega radi učenja i stjecanja znanja. Očekujem da ovaj slučaj bude opomena, da se nešto slično ne ponovi i ne nastrada neko drugo dijete, da posljedice ne budu još teže – kaže majka, koja se nada da će i škola povesti računa.

– Nije moje da govorim o sankcijama, ali treba više discipline, baš zato da se ovakve stvari više ne ponove – zaključila je, rekavši kako će u školi uskoro biti roditeljski sastanak. Majka 17-godišnjaka kaže i kako je o slučaju obaviještena policija, no u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj jučer su rekli kako im, zasad, prijava o tom slučaju nije stigla.S.Butigan

Možda ste propustili...

DO VALENSA I IZ OSIJEKA I SL. BRODA

Vikend uz glazbu, craft pivo, stare vinile, stripove

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

Najčitanije iz rubrike