Osijek
AKCIJA KOMUNALNIH REDARA

Mnogi su se vratili s Autotržnice na Čepinskoj i sa 150 kuna kazne
Objavljeno 14. travnja, 2014.
Bilo je pitanje vremena kada će se nadležni odlučiti na represivne akcije u rješavanju ovog problema

Služba komunalnog redarstva Grada Osijeka ipak nije imala milosti - odmah su se ispisivale kazne vlasnicima vozila koji su se za jučerašnjeg posjeta Autotržnici protupropisno parkirali na zelenoj površini!

Dva gradska djelatnika ove službe imala su pune ruke posla, zatekli smo za njima cijeli niz automobila sa za brisače umetnutim kaznama. One iznose 150 kuna. Osim službenog pozdrava, nisu nam ništa više rekli, primjerice koliko su kazni ispisali. Nemaju, jasno, ovlasti za davanje izjava, upućuju nas, posve logično, na svoje nadležne.

No bilo je pitanje vremena kada će se nadležni odlučiti na represivne akcije u rješavanju ovog problema. Da su u pravu svjedoči i poluprazno službeno parkiralište Tržnice. “Cjelodnevna ulaznica je pet kuna, vrijedi za više ulazaka i izlazaka tijekom prijepodneva, izvijestio nas je djelatnik Tržnice. Račune izdaje fiskalnom blagajnom, na parkiralištu se može skupiti do tristo vozila. No pokraj njih je i službeni parking Veletržnice, on je nešto manjeg kapaciteta, ali je u cijelosti asfaltiran. Oni zajedljivi primijetili su kako su i na parkingu Tržnice “zapravo parkirani na zelenoj površini”... Akcija naplaćivanja kazni nastavit će se i idućih nedjelja, radi pridržavanja komunalnog reda upozoravamo vas da pronađete valjani parking. A uz koju minutu pješice više, parkirnog prostora u industrijskoj zoni doista ima dovoljno.

Dario KUŠTRO
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike