Sport
TREĆA POBJEDA U NIZU

Osječani deklasirali Zadrane
Objavljeno 12. travnja, 2014.

Osijek je nastavio svoj pobjednički niz i protiv vrlo neugodnih Zadrana. Rezultatski je to ispalo vrlo uvjerljivo ali gosti nisu bili nimalo bezazlen suparnik. Osječani su tako zabilježili treću uzastopnu prvenstvenu pobjedu koja im je ujedno i najuvjerljivija u ovom prvenstvu, prvu nad Zadrom ove sezone i tako na najbolji način čestitali Kohorti njezin 26. rođendan. Bila je otvorena utakmica u kojoj se Zadar došao nadigravati u Gradski vrt, a Osijek je imao raspoloženog Mileta Škorića koji se na koncu s dva pogotka prometnuo u junaka susreta.
NOVAKOVIĆ DONIO VODSTVO
Živ je bio početak susreta, a za Osječane sve je moglo poći po zlu već nakon 50-ak sekundi igre kada je Josip Tadić pobjegao domaćin stoperima, izbio sam pred Mikulića ali je vratar bijelo-plavih bio na visini zadatka i uspio zaustaviti njegov poluvisoki udarac, a odbijenu loptu nije uspio prihvatiti Ivančić. Osijek brzo uzvratio preko Glavaša koji je u trećoj minuti dobro odapeo sa 17-18 metara ali je i vratar Zadra Matković pokazao svoje kvalitete jer je loptu iz samog lijevog donjeg kuta uspio skrenuti u korner. Taj početak jasno je pokazao kako u toj utakmici neće biti kalkulacija. Domaćin je morao napadati, a Zadar zbog svoje mirne situacije na tablici nije imao što braniti. U takvoj igri nijedna momčad nije imala izraženu terensku inicijativu ali isto tako nije bilo ni posebnih prilika za pogodak. Zadrani nisu prijetili često ali kada bi organizirali napadačku akciju bili su vrlo neugodni. S druge strane Osijek je očekivano imao problema s organizacijom napada jer je bio suočen s izostancima svih kreativnijih „veznjaka“ a dio zasluga za muke bijelo-plavih u sredini terena pripada i Zadranima koji su radili stalni pritisak na srednji red domaćih. I kad već nije išlo kroz igru Osijek je uspio povesti nakon prekida. U 24. minuti udarac iz lijevog kuta izveo je Glavaš i u kaznenom prostoru pronašao Novakovića koji je glavom sa desetak metara vrlo preciznim udarcem pogodio suprotni lijevi kut nemoćnog Matkovića – 1:0.
Taj pogodak nije previše toga promijenio na terenu. Čak što više Osijek kao da je malo prikočio i ga je umalo skupo koštalo. Njegova obrana loše je reagirala na jednu dugačku loptu, Ivančić ju je primio između neodlučnih Bralića i Pavića, ušao u kazneni prostor i prizemnim udarcem pogodio lijevu vratnicu! Taj događaj bio upozorenje bijelo-plavima kako se ne smiju opuštati pa su u završnici prvog dijela napravili dosta nereda pred Matkovićem ali se vratar Zadra pokazao kao nepremostiva prepreka. Prvo je u 39. minuti odlično reagirao na udarac Glavaša i opet loptu „izvadio“ iz samog donjeg lijevog kuta, a samo minutu kasnije dobro je bio postavljen i nakon solo-akcije i udarca Škorića. Ipak, najbolju intervenciju Zadrov „portir“ je potpisao u 44. minuti kada je nakon idealne asistencije Šorše, Ugarković bio sam na pet metara od vrata ali mu je Matković hrabro uletio u udarac i otklonio tu najveću Osijekovu priliku nakon vodećeg pogotka.
RAZIGRAO SE ŠKORIĆ
Nastavak susreta Osijek nije baš najsigurnije otvorio. Bilo je neforsiranih pogrešaka u njegovom zadnjem redu ali kada su one prošle nekažnjeno rezultatsku tjeskobu je navijačima odagnao Mile Škorić. U 55. minuti Šorša je uposlio u kaznenom prostoru a Škorić vrlo pribrano opalio „lažnjak“ svom čuvaru i onda neobranjivo sa desetak metara pogodio lijevi kut – 2:0. Taj je pogodak konačno posve opustio Osječane pa su počeli igrati i lijepo za oko a kao plod toga stigao je i treći pogodak. Dogodilo se to u 62. minuti kada je Šorša odlično proigrao Cesarca koji se našao u čistoj situaciji za realizaciju ali nije najbolje zahvatio loptu koja je krenula prema drugoj vratnici gdje je sve pozorno pratio Škorić i u padu pogodio mrežu – 3:0. Tako je Osijek došao do kapitalne prednosti a Zadrani se i dalje nisu predavali već su uporno prijetili u želji da postignu barem jedan pogodak. Prilika je bilo, ali umjesto Osijekove još jednom se tresla mreža Zadra jer se u posljednjim sekundama susreta u listu strijelaca upisao i Marko Dugandžić.

Dalibor KELER

 

Osijek – Zadar 4:0 (1:0)


OSIJEK – Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme i teren povoljni za igru. Gledatelja: 3.000. Sudac: Igor Pristovnik (Zagreb) - 7. Strijelci: 1:0 Novaković (24), 2:0 Škorić (55), 3:0 Škorić (62), 4:0 Dugandžić (90). Žuti kartoni: Škorić (Osijek), Čirjak (Zadar). Crvenih kartona nije bilo.
IGRAČ UTAKMICE: MILE ŠKORIĆ (OSIJEK)
OSIJEK
Mikulić 7, Matas 7, Novaković 7, Bralić 6,5, Pavić 6,5, Kurtović 6,5, Glavaš 7(od 70. B.Barišić), Šorša 7,5(od 78. Perošević), Ugarković 6,5, Škorić 8, Cesarec 6,5(od 73. Dugandžić -).
ZADAR
Matković 6, Ikić 5,  Ješe 5, Neretljak 5, Bašić 5, Muić 5,5, Oršulić 5,5(od 81. Sarić -), Banović 6(od 69. Čirjak), Viduka 5, Ivančić 6 (od 86. Blažević -), Tadić 6.

KOHORTA PROSLAVILA 26. ROĐENDAN


U 26. minuti utakmice, simbolično, Kohorta je proslavila svoj 26. rođendan. Ovaj put isktali su se najvjerniji Osijekovi navijači prije svega brojnošću, a koreografija je bila jednostavna. Velika zastava preko cijele sredine istočne tribine i dimna zavjesa u raznim bojama. Prije susreta Kohortino izaslanstvo zapalilo je svijeće na spomen-ploči njezinim pripadnicima koji su život izgubili u Domovinskom ratu koja se nalazi u krugu stadiona u Gradskom vrtu.

Možda ste propustili...

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

BIVŠI ENGLESKI IZBORNIK BORI SE S OPAKOM BOLEŠĆU

Portugalci i Francuzi odaju počast Erikssonu

OTVORENO PRVENSTO HRVATSKE ZA PARAATLETIČARE

Županović bio drugi, ali nije posve zadovoljan

Najčitanije iz rubrike