Regija
DRŽAVNO NATJECANJE U U POŽEGI

Mladi pekari pravili uskrsno pecivo
Objavljeno 12. travnja, 2014.

POŽEGA – Kako što bolje napraviti deset vrsta uskrsnog peciva za tri sata pokušali su učenici pekarskih zanimanja iz sedam srednjih strukovnih škola poljoprivrednog smjera, dok su njihove kolege iz osam škola smjera prehrambeni tehničar i tehničar nutricionist radile na analizi i kontroli kvalitete vina.

- Ovo je uz promociju prehrambenih zanimanja i promocija škole, Požege i Požeško-slavonske županije. To su specifična i stručna zanimanja koja imaju zanimljiva praktična natjecanja. Kako se u ovim krajevima uvijek živjelo sa zemljom i od zemlje, ovaj naš kraj je poznat po kvalitetnim prehrambenim proizvodima i vrhunskim vinima, koja su našla svoje mjesto i na svjetskom tržištu, a kruh i vino su nezaobilazni proizvodi današnjeg života. Naša škola može se pohvaliti vlastitim vinogradima, vinskim podrumom i proizvodnjom u voćnjacima, plasteniku i pekarskom praktikumu – rekla je Marija Grgić, ravnateljica Poljoprivredno-prehrambene škole Požega, domaćina natjecanja.

Natjecanje je otvorio župan Alojz Tomašević, istakavši da županija ima posebnu brigu u proizvodnji hrane, a posebnu ulogu u tome ima naša poljoprivredna škola, koja je nastala na sjajnoj tradiciji Ratarnice, osnovane prije 130 godina. (AGM Kruna)

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca