Crna kronika
ISTRAŽNI ZATVOR ZA VINKOVČANINA

Bijeg u Njemačku nakon laži da mu je putovnica uništena
Objavljeno 12. travnja, 2014.
Zbog bijega ne postoji mogućnost da Vinkovčanin uplati jamčevinu

VUKOVAR - Županijski sud u Vukovaru odredio je istražni zatvor od mjesec dana Vinkovčaninu Marku Maleti (22). Lagao je policiji da mu je putovnica uništena.

Vinkovčanin je 19. rujna prošle godine u referadi za izdavanje putnih isprava PU vukovarsko-srijemske saslušan kao stranka u upravnom postupku prijave gubitka putovnice. Iako je propisno upozoren od voditelja postupka, Maleta je naveo da mu se prije četiri mjeseca zapalio automobil u kojem je bila putovnica, iako je istog dana - 3. lipnja, ta putovnica korištena u javnobilježničkom uredu u Zagrebu. Nakon Maletine izjave putovnica je proglašena nevažećom.

Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima naložilo je ispitivanje 22-godišnjaka 2. prosinca prošle godine. Policajci su ga tri puta tražili na adresi stanovanja. Iako se nije odjavio, utvrđeno je da nije u Hrvatskoj, nego da živi u Njemačkoj, na nepoznatoj adresi. U siječnju ove godine policajci su ga bez uspjeha pokušali pronaći još četiri puta.

- Kako osumnjičenik ima saznanja da se protiv njega vodi kazneni postupak i nalazi se u bijegu, doneseno je rješenje o određivanju istražnog zatvora - navodi se u rješenju o istražnom zatvoru suca istrage Jadranke Kurbel. Ako se Vinkovčanina pronađe, bit će odveden u Zatvor u Osijeku.

U ovom slučaju, zbog bijega, ne postoji mogućnost da Vinkovčanin uplati jamčevinu kako bi izbjegao istražni zatvor.

Sandra LACIĆ
SIRIJAC DAO TUĐU OSOBNU, ALBANAC LAŽNU PUTOVNICU

Na graničnom prijelazu Bajakovo u četvrak su dva stranca dala tuđe ili krivotvorene isprave. Prvo je u autobusu koji je oko 6.20 pristigao na granicu 36-godišnji Sirijac policajcima na uvid dao njemačku osobnu iskaznicu koja nije bila na njegovo ime. U poslijepodnevnim satima istoga dana 34-godišnji državljanin Albanije, koji je također doputovao u autobusu, na uvid je dao lažnu putovnicu. Obojica su uhićena.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike