TvObzor
RTL TELEVIZIJA

Odbačena - Raskošna indijska serija u 100 epizoda
Objavljeno 11. travnja, 2014.

Ovih dana na RTL Televiziji počelo je prikazivanje serije “Odbačena”. To je najprodavanija indijska serija raskošne produkcije u kojoj je borba protiv diskriminacije spolova jedna od glavnih tema. Riječ je o dirljivoj priči koja prati djetinjstvo i odrastanje Tapasyje i Ichche, dviju djevojčica koje potječu iz različitih društvenih slojeva.

Tapasya (Rashmi Desai) kćer je bogatih aristokrata Divye (Pyumori Mehta) i Jogija Thakura (Ayub Khan), rođena u raskoši, ali istovremeno jako skromna, poslušna i dobra. Ichche, koja je vrlo rano ostala bez oca, odrasta uz majku Damini (Vaishali Thakkar), kućnu pomoćnicu i dadilju u kući bogate obitelji Thakur, kako bi svom djetetu osigurala normalan život i školovanje. Kad Tapasyjin otac Jogi otkrije da je nenamjerno kriv za smrt Ichinog oca, počinje ga proganjati krivnja pa odluči Ichche odgajati kao rođenu kćer. Međutim, i pored prijateljstva koje su djevojčice razvile, ljubomora je neizbježna, pogotovo kad Ichcha sve osvoji svojom jednostavnom prirodom i dobrim srcem. Sumitra Devi, teta Tapasyjine majke, odbija prihvatiti Ichchu i njezinu majku te polako okreće Tapasyju protiv njih.

Prvi veliki problem nastaje kad se u njihovom životu pojavi zgodan i bogat Veer Singh Bundela (Nadndrish Sandhu). Jogi Thakur želi svoju kćer Tapasyju udati za njega, ali ne zna da je ona zaljubljena u Siddhartha Vermu (Sharaan Singh). Tapasyji se povjerava Ichche i moli je da se ona uda za Vira, što ona prihvaća. Vir s vremenom istinski zavoli Ichchu, a Tapasyju izjeda ljubomora kad je vidi sretnu.

Seriju “Odbačena” na RTL Televiziji možemo pratiti od ponedjeljka do petka u prijepodnevnom terminu, a svaki dan prikazuju se po dvije epizode zaredom.

Piše: Dražen BAĐUNFoto: RTL TELEVIZIJA
U TRIDESETAK ZEMALJA DILJEM SVIJETA

Serija “Odbačena” svoju indijsku premijeru imala je 2008., a dosad je snimljeno više od 1.400 epizoda. Njezini glavni protagonisti postali su najplaćeniji glumci, a o njihovoj popularnosti govore i prijevodi serije na mnogobrojnim jezicima u Indiji. Serija “Odbačena” trenutno se prikazuje u tridesetak zemalja diljem svijeta.

BROJNE POLEMIKE

Radnja serije govori o svim problemima indijskog društva te je već s prvim emitiranjem otvorila brojne polemike. Prema važećim zakonskim propisima u Indiji su spolovi ravnopravni. Štoviše, u jednom su žene “ravnopravnije” od muškaraca: pravo da biraju i budu birane ostvaruju s osamnaest godina, dok se muškarcima punoljetnost priznaje tek u dvadeset i prvoj godini. U praksi je, međutim, drugačije: žene su uglavnom nižeg stupnja obrazovanja, nemaju privatne imovine te ih je mnogo manje zaposleno, a u čekaonicama liječničkih ordinacija rijetka su pojava. Po hindu tradiciji, isključivo muški potomci nasljednici su kuće, kućišta i cjelokupne nepokretne imovine, bez obzira na društveni status.

Možda ste propustili...

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

Najčitanije iz rubrike