Osijek
NAJVEĆI LJETNI KULTURNI DOGAĐAJ

Agencija Luminis izvršni producent Osječkog ljeta kulture 2014.
Objavljeno 11. travnja, 2014.

Prvi put u proteklih 14 godina, koliko se održava Osječko ljeto kulture, najveća kulturna manifestacija u istočnoj Hrvatskoj za tehničkog organizatora ili izvršnog producenta neće imati neku osječku kulturnu ustanovu, nego privatnu osječku agenciju.

“Proteklih su godina tehnički organizatori OLJK-a bili Hrvatsko narodno kazalište ili Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku. To nismo smatrali sretnim rješenjem jer su te ustanove OLJK doživljavale kao svojevrsno neželjeno dijete, s obzirom na to da su se nakon završetka sezone njihovi djelatnici dodatno iscrpljivali radeći na OLJK-u. Zato je nedavno Grad kao glavni organizator raspisao javni poziv za izbor izvršnog producenta 14. OLJK-a, a upravo u četvrtak odlučili smo kako će Agencija Luminis dobiti taj posao. Oni su ujedno bili i jedini prijavljeni, a ovih ćemo dana potpisati ugovor”, potvrdio nam je dogradonačelnik Vladimir Ham.

Za ovogodišnji će OLJK iz gradskog proračuna biti izdvojeno 450 tisuća kuna, što je 30 posto manje od prošlogodišnjih 630 tisuća kuna. “Vjerujemo da će to biti dovoljno, osobito jer računamo na više sponzora i donatora, što je, između ostaloga, i jedan od zadataka Luminisa. OLJK će tradicionalno početi 29. lipnja i trajati najmanje dva tjedna, ovisno o raspoloživim sredstvima. Detalji programa bit će poznati ubrzo, a možemo sa sigurnošću reći kako ćemo uz kazališni, književni, glazbeni i likovni program ovoga ljeta ponovno imati i filmski program”, najavio je Ham.

Inače, Luminis je specijalizirana agencija koja se bavi organizacijom, promocijom i produkcijom događanja svih vrsta, a Osječanima su zacijelo najpoznatiji redoviti koncerti u kinu Europa. Uz to, organizirali su ili su sudjelovali u provedbi niza drugih događanja - stručne tehnološke konferencije The Geek Gathering, Pannonian Challengea, gostovanja Carskog ruskog baleta s baletom “Labuđe jezero” u dvorani Gradski vrt i drugih, a s Gradom su već organizirali doček Nove 2014. u kinu Europa. Uz to, 24. svibnja organiziraju gostovanje mjuzikla “Jadnici” u režiji američkog redatelja Richarda Monteza te početkom lipnja konferenciju o održivom razvoju Izlet u Osijeku. “Zahvaljujemo gradskim čelnicima što su nas izabrali. Iako je Osječko ljeto kulture opsegom i trajanjem do sada naš najsloženiji projekt, svim smo dosadašnjim projektima pokazali da, zajedno s još nekoliko naših tehničkih suradnika, imamo snage i sposobnosti za njegovu provedbu”, kaže Igor Mlinarević, voditelj Luminisa. T. Levak

ŠTO KAŽU V.D. intendanta HNK i ravnatelj dječjeg kazališta

“Mi smo samo obaviješteni iz Grada da ove godine neće biti potrebne usluge naše tehnike i organizacije OLJK-a. Ne ulazim u razloge, samo mogu reći kako će to značajno rasteretiti naše ljude na kraju još jedne naporne sezone. Osobito jer imamo pojačane aktivnosti za nadoknađivanje dvoipolmjesečnog razdoblja koje smo proveli bez čelnog čovjeka”, kaže Miroslav Čabraja, v.d. intendanta osječkog HNK, koji nije siguran ni hoće li imati neki program na 14. OLJK-u.

Ivica Lučić, ravnatelj Dječjeg kazališta, samo nam je kratko rekao kako nema detaljnijih informacija o organizaciji ovogodišnjeg OLJK-a pa ne želi ništa službeno izjavljivati. “U programskom ćemo dijelu sudjelovati, to je već dogovoreno”, najavio je Lučić.

Možda ste propustili...

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

Najčitanije iz rubrike