Mozaik
NASTUPI U POVODU OBLJETNICE

Jinxi slave 20. rođendan
Objavljeno 11. travnja, 2014.
Prvi u nizu je današnji koncert u Ljubljani

Grupa Jinx tijekom cijele 2014. godine serijom koncerata u regiji i šire slavi 20 godina uspješnog glazbenog djelovanja.

Kao i kod ostalih 20-godišnjaka, Jinxima glazbeni, ali i umjetnički hormoni bujaju pa pouzdano možemo očekivati dobru energiju i posebne trenutke, bilo da je riječ o koncertima, mjuziklu, kazališnoj glazbi, slikanju, izložbama, glazbenoj produkciji ili novim pjesmama. U prvom redu “novosti” možete očekivati na pozornici, za koju grupa Jinx priprema super atraktivni presjek vrhunske karijere u kojem ćete uživati u hitovima poput “Tamo gdje je sve po mom”, “Na Zapadu”, “Smijem se”, “Da smo se voljeli manje”, “Bye Bye Bye Baby Bye”, ali i cijelom nizu dobro poznatih pjesama od kojih su mnoge tijekom proteklih 20 godina postale međugeneracijski evergrini. Bit će na pozornici mjesta i za glazbene poslastice iz repertoara Jinxa koje nisu standardne na njihovim set-listama, no za ovu prigodu pripremljene su u novim i osvježenim aranžmanima. Sve skupa ćete ih uživo moći čuti na “20 Years Of Jinx” koncertima.

Što članovi Jinxa rade danas, u proljeće 2014. godine? Coco Mosquito zadnjih je nekoliko mjeseci proveo u Ljubljani gdje je u Mestnom gledališču finalizirao autorsku glazbu za mjuzikl “Lizistrata” prema librettu Andreja Rozmana-Roze. Režiju potpisuje Mateja Koležnik, koreografiju Matija Ferlin, a kostimografiju Alan Hranitelj. Ono što smo čuli u izvedbama na sceni MGL-a daje nam za pravo konstatirati kako je riječ o nesvakidašnjem, vrlo atraktivnom spoju “najboljeg od modernog slovenskog kazališta s najboljim od jinxoidne glazbe.” Za to vrijeme Yaya u Zagrebu osim što slika i ručno izrađuje unikatni nakit, gotovo svakodnevno radi s najmlađim naraštajima na kreativnim radionicama u sklopu projekta “4 sobe” na zagrebačkoj Ilici. Yaya, između ostaloga, vokalno gostuje na pjesmama grupa Pips, Chips & Videoclips (Trubač) i Mayales (Ti dobro znaš kome pričam). Berko Muratović i Marijan Gudelj osim što su, svaki u svom studiju involvirani kao glazbeni producenti mladim i progresivnim hrvatskim izvođačima, paralelno s ostatkom grupe pripremaju teren za vrlo dinamično koncertno proljeće i rasplesano glazbeno ljeto. Inače, Jinxi pripremaju i materijal za novi album, koji će uskoro podijeliti s publikom.

Prvi u seriji jubilarnih “20 Years Of Jinx” koncerata u Sloveniji održat će se danas u Ljubljani, u Cvetličarni.

- Jinxi su jako sretni kaj će svirati seriju koncerata povodom 20 godina glazbenog rada i djelovanja. Veselimo se unaprijed spaljivanju loših vibracija i viška tuge oko nas! Iznimno nam je drago da je upravo Ljubljana prva na redu. Bacit ćemo dobar urok na sve koji dođu uživo zaplesati i provesti se sa nama - poručila je Yaya.

Već sljedeći mjesec, točnije 20. svibnja, bend će zauzeti plato iznad garaže Tuškanac gdje se nalazi glavna pozornica Gričevanja. Zagrebačka proslava okruglih 20 sadržavat će mnoštvo rođendanskih iznenađenja o kojima će Jinxi više pričati sljedećih tjedana. Mjesec lipanj rezerviran je za Beograd, još jedan grad s kojim je bend proteklih godina razvio poseban odnos.(T.K.)

Rade i na novom albumu, koji će uskoro podijeliti sa svojom publikom

Možda ste propustili...

NA PODRUČJU JUŽNE KALIFORNIJE

Lego kockice na udaru lopova

PRINC HARRY I SUPRUGA MEGAN MARKLE

Produciraju dvije serije za Netflix

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

Najčitanije iz rubrike