Mozaik
TAMBURAŠKI SASTAV GARAVUŠE

Spot za pjesmu “Poljubi me”:
Kako ljubi lovac Mario Valentić?
Objavljeno 11. travnja, 2014.
Završile su i pjesmu za Glazbeni festival Zlatne žice Slavonije

Na lokacijama oko Kutjeva, u obližnjim šumama i gradskim interijerima nastao je novi spot “Garavuša”, najboljeg hrvatskog ženskog tamburaškog sastava.

Spot je sniman za njihovu novu pjesmu “Poljubi me”, autora teksta i glazbe Hrvoja Bogutovca, uz aranžman Krune Dražića. Pjesma je snimljena u studiju Branimira Jovanovca u Gradištu.

– Pjesmu smo prvi put izveli na Festivalu Šokačke pisme u Županji u siječnju. Snimiti spot odlučile smo se s već provjerenom ekipom, s kojom smo surađivale na prošlom spotu za pjesmu “Na kolodvoru”. Mladom redatelju Borisu Sekuliću iz Osijeka i njegovoj ekipi dali smo povjerenje jer smo jako zadovoljni njegovim prošlim uratkom, cijelom atmosferom i cijelim spotom u konačnici. Ne sumnjamo da će i ovo danas ispasti dobro – kaže “frontgirl” sastava “Garavuše” Ivana Ketović, pjevačica i basistica, koja izražava svoje zadovoljstvo zbog pozornosti koju su izazvale u javnosti i čestim emitiranjem spotova.

– S obzirom na to da smo prošle godine izdale i svoj drugi album, “Dame biraju”, u izdanju Croatia Recordsa, s kojim imamo jako dobru suradnju, nešto nas oni guraju u medijima, nešto mi same, a, sve u svemu, zadovoljne smo svojom prisutnošću u medijima i na specijaliziranim glazbenim kanalima - kaže Ivana. Kako u spotu figurira mladi lovac, veseljak, koji voli i popiti, “Garavuše” su izabrale mladog fitness trenera i poznato televizijsko lice Marija Valentića.

– Mi smo angažirale Marija Valentića, koji baš sada snima scene u šumi, jer u našem spotu glumi lovca koji se vraća kroz šumu, ali nakon lovačke fešte nailazi na kartonsku kutiju. Odlučuje se zaviriti u nju, a onda... e, to je iznenađenje koje ćete vidjeti u spotu – kaže Ivana.

Djevojkama su u pomoć za snimanje spota došli prijatelji iz Požege i Kutjeva, koji su svi stali u tu tajanstvenu kartonsku kutiju, pa se sve pretvorilo u veliko druženje.

– Snimanja nisu naporna jer je oko nas dobra ekipa. Uvijek si napravimo atmosferu, u kojoj onda sve prođe lakše. Prije nam je to sve bilo malo čudno pa smo se i same iznenadile kada vidimo spot i zamisao režisera, no sada već pomalo vidimo viziju koja će biti finalizirana u spotu. Očekujemo da će biti sve dobro. Današnji spot snimamo odjevene u crno, a plesači oko nas su u crvenom, pa je to crno-crvena kombinacija – kaže Ana Mitrović, kontrašica u sastavu.

Jelena Tufeković iz Osijeka zadužena je za lijep izgled sudionika spota, posebno “garavuša”.

– Moja uloga je bila transformirati cure, malo ih uljepšati, našminkati, tako da se uklope u cijeli ovaj koncept. Istakla sam im crvene usne, uz jednostavni crni eyeliner, nismo pretjerivali, tako da svi u grupi imaju nešto zajedničko i prepoznatljivo - priča Jelena.

- Drago mi je što su cure bile zadovoljne našim prošlim spotom i našom suradnjom. Sve je i ovaj put opušteno i događa se dosta spontano. Za ovaj spot smislili smo nepostojeću nadnaravnu priču, nešto što je tipično za ovaj kraj, jednu lovačku priču. No ova priča se stvarno dogodi, a nakon povratka s neke fešte malo nacvrcanog lovca ispred njega se stvori velika kartonska kutija. On je malo iznenađen i zaviri u tu kutiju, u kojoj se odvija cijela zabava. “Garavuše” sviraju, ljudi plešu, a njemu za oko odmah zapne pjevačica. Odluči ući ne bi li joj prišao bliže, a kako ona pjeva Poljubi me, on odluči i poljubiti je. Pokušava doći do nje bliže, a kada skupi dovoljno hrabrosti, uhvati je za ruku i pokuša poljubiti. No u tom trenutku čarolija nestane, a on se opet nađe u svojoj realnosti u šumi. Shvati da će zapravo opet moći pričati samo svoje lovačke priče – ispričao nam je svoju priču snimanja Boris Sekulić.

- Prošlog smo tjedna završile pjesmu koju ćemo izvesti na Glazbenom festivalu Zlatne žice Slavonije, koji se ove godine održava u sklopu Aurea festa, koju nam je također radila ista ekipa, Hrvoje Bogutovac i Krešimir Stipa Bogutovac. Ta je pjesma iskorak u našem dosadašnjem radu, jer smo ovaj put snimale sve same. Do sada smo uvijek tražile nečiju pomoć, bilo za instrumente bilo za solaciju, a ovaj put snimale smo sve same, vokale i instrumente. Zbilja smo zadovoljne i sad nam je žao što to već i prije nismo počele. Snimljeno je sve u studiju Hard kod Zvjezdana Marjanovića Zvekija i Ante Akrapa. Pjesma je nastavak našeg tamburaškog stila, nema zabavnog ritma, a nastavak je naše uspješne pjesme „Dame biraju“ – rekla je Ivana, koju je pokušavao poljubiti malo nacvrcani lovac. (AGM Kruna)

Možda ste propustili...

NA PODRUČJU JUŽNE KALIFORNIJE

Lego kockice na udaru lopova

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

Najčitanije iz rubrike