Dome slatki dome
SAVJET

Odčepite odvode u vašem domaćinstvu
Objavljeno 10. travnja, 2014.

Većina ljudi susretne se sa začepljenim odvodima u domaćinstvu i tada pokušavamo sve kako bi ih odčepili. Ponekad to nije lak posao pa čak ne pomažu ni skupi proizvodi za odčepljivanje.

Najprije morate mehanički očistiti odvode koliko god je to moguće. U veliki lonac stavite tri litre vode, jednu šalicu sode bikarbone i jednu šalicu soka od limuna. Zagrijte, ali nemojte da voda prokuha. Kada je voda zagrijana izlijte je u odvod. Nakon toga pustite iz slavine vruću vodu kako biste dobro isprali odvode.

Ako niste pomoću ovoga uspjeli odčepiti odvode, u odvod uspite pola šalice sode bikarbone i na sve to ulijte pola šalice alkoholnog octa. Ostavite da djeluje 30 minuta. Pjena koja će nastati omekšat će tvrdokorna dubinska začepljenja, te ih očistiti od bakterija i spriječiti neugodne mirise. Nakon toga ulijte u odvod dvije litre vrele vode i sve dobro isperite.

Još jedan od načina koji vam mogu pomoći - redom u odvod sipajte šalicu sode bikarbone, šalicu soli, žličicu solne kiseline, šalicu alkoholnog octa i šalicu vruće vode. Pustite neka stoji sat vremena, a nakon toga isperite odvod vrućom vodom iz slavine.

Možda ćete nekoliko puta morati ponoviti ove postupke, ali budite sigurni da ćete uspjeti odčepiti odvode bez korištenja štetnih kemikalija.(J.Kn.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike