Objavljeno 9. travnja, 2014.
Sastojci za tijesto:
40 dag brašna
20 dag šećera
6 dag masti
10 dag oraha
2 dag meda
1 jaje
1 praška za pecivo
1 žlica kakaa
par kapi mlijeka
FIL:
1 l mlijeka
3 žlice grza
1 vanilin šećer
3 žlice brašna
20 dag šećera
25 dag margarina
PRIPREMA:
Pomiješati brašno, šećer, istopljenu i rashlađenu mast, orahe, med, jaje, prašak za pecivo, kakao i par kapi mlijeka da se sve sjedini. Podijeliti na tri dijela. Na prevrnutom limu, na masnom papiru razvući tijesto. Peći na 170 stupnjeva 10 minuta. Ponoviti postupak s preostala dva lista.
PRIPREMA FILA:
Razmutiti griz, vanilin šećer, brašno i šećer s malo mlijeka. Ostalo mlijeko zakuhati. Kada je kuhano ubaciti pripremljene sastojke i ostaviti da se još kuha. Ostavite da se ohladi. U hladno dodati izmućen margarin i sve sjediniti. Slaže se tijesto pa fil naizmjenično. Ostaviti u hladnjaku preko noći.
Fotografije postupka izrade možete pogledati
OVDJE.