Objavljeno 9. travnja, 2014.
Sastojci za biskvit:
5 žumanjaka
1 čaša od jogurta šećera
1 čaša od jogurta brašna
4 žlice kakaa
1 prašak za pecivo
1 čaša od jogurta mlijeka
1 čaše od jogurta ulja
ŠAUM:
5 bjelanjaka
8 žlica šećera
GLAZURA OD ČOKOLADE:
100 g čokolade za kuhanje
4 žlice ulja
PRIPREMA BISKVITA:
Izradite pjenasto žumanjke sa šećerom. Dodajte mlijeko i ulje. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kakaom, zatim ubacite u žumanjke i sjedinite. Prelijte u premazanu tepsiju ili preko postavljenog masnog papira. Pecite na 180 stupnjeva oko 25 minuta. Za šaum izradite bjelanjke i postepeno dodavajte šećer da dobijete čvrstu smjesu. Kada izvadite iz pećnice biskvit, potrebno je preliti preko njega šaum koji dobro poravnate. Vratite u pećnicu na zagrijanih 200 stupnjeva još pet do deset minuta. Za glazuru na pari istopiti i sjediniti čokoladu i šećer. Ostaviti da se malo prohladi. Preliti preko šauma. Stavite u hladnjak.
Fotografije postupka izrade možete pogledati
OVDJE.