Zdravlje
NATAŠA PRALICA, WWW.KOLACI.BIZ

Recept: Domaći munchmallow
Objavljeno 9. travnja, 2014.

Sastojci za biskvit:

5 žumanjaka

1 čaša od jogurta šećera

1 čaša od jogurta brašna

4 žlice kakaa

1 prašak za pecivo

1 čaša od jogurta mlijeka

1 čaše od jogurta ulja

ŠAUM:

5 bjelanjaka

8 žlica šećera

GLAZURA OD ČOKOLADE:

100 g čokolade za kuhanje

4 žlice ulja

PRIPREMA BISKVITA:

Izradite pjenasto žumanjke sa šećerom. Dodajte mlijeko i ulje. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kakaom, zatim ubacite u žumanjke i sjedinite. Prelijte u premazanu tepsiju ili preko postavljenog masnog papira. Pecite na 180 stupnjeva oko 25 minuta. Za šaum izradite bjelanjke i postepeno dodavajte šećer da dobijete čvrstu smjesu. Kada izvadite iz pećnice biskvit, potrebno je preliti preko njega šaum koji dobro poravnate. Vratite u pećnicu na zagrijanih 200 stupnjeva još pet do deset minuta. Za glazuru na pari istopiti i sjediniti čokoladu i šećer. Ostaviti da se malo prohladi. Preliti preko šauma. Stavite u hladnjak.

Fotografije postupka izrade možete pogledati OVDJE.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SAVJET NE MOŽEMO SVE KONTROLIRATI

Učestali mikrostres itekako crpi energiju

2

STUDIJA UBLAŽAVANJE MENTALNIH I FIZIČKIH TEGOBA

Ljudski dodir može smanjiti bol, depresiju i tjeskobu

3

ISTRAŽIVANJE

Više sitne plave ribe umjesto crvenog mesa