Regija
NOVI POŽEŠKI TURISTIČKI PROIZVOD:

Uskoro Geocaching – Skriveno blago Požege
Objavljeno 3. travnja, 2014.

POŽEGA – Novi turistički proizvod grada Požege, u svijetu dobro poznati Geocaching, predstavljen je javnosti u Turističkoj zajednici pod nazivom „Skriveno blago Požege“. Projekt je osmislila Tehnička škola, partner u projektu je Obrtnička škola, a projekt je dobio i financijsku potporu Ministarstva turizma.

- Tehnička škola javila se na natječaj Ministarstva turizma za novi turistički proizvod i dobila potporu od 24.440 kuna među 23 škole u Hrvatskoj. Vjerujemo da će ovaj turistički proizvod biti zanimljiv za naše sugrađane koji će nešto više saznati o gradu, a isto tako da ćemo skrenuti mnoge turiste prema Požegi koji će doći tražiti skriveno blago – rekla je Silvija Podoljak, direktorica TZ-a, koja je konzultant projekta.

- Ovo je nova igra u našem području. Sakrije se neki premet, koji ima određenu vrijednost, prijave taj predmet na specijaliziranim stranicama i tada počinje potraga za predmetom. To je kao pravo skriveno blago koje se traži uz pomoć elektroničkih uređaja. Igra je zanimljiva, jer oko pet milijuna registriranih igrača postoji danas u svijetu Geocachinga, koji traže oko dva milijuna skrivenih predmeta i točaka. Mi smo pripremili za Požegu 20 geocaching predmeta, koji će biti na poznatim mjestima i prikazani na karti na videoaplikaciji s fotografijama grada – rekao je Hrvoje Mikolčević, prof. u Tehničkoj školi.

- Sve to pripremit će učenici i na zanimljiv način prikazati turistima kroz tekstove i fotografije znamenitosti grada. Tekstove će uz pomoć profesora prevesti na engleski i njemački jezik, urediti fotografije, a ovih dana učenici rade na predmetima u Gradskom muzeju. pokušat ćemo naći što više znamenitosti koje nisu baš poznate svima – rekao je Bojan Sikirica, prof. u Obrtničkoj školi. (AGM KRUNA)

Možda ste propustili...

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

Najčitanije iz rubrike