Crna kronika
STRAVIČNA NESREĆA NA CESTI BELIŠĆE - BELI MANASTIR

Vozač i suvozačica iz Toyote poginuli u sudaru s kombijem
Objavljeno 31. ožujka, 2014.
Oboje je išlo na posao u belomanastirski Centar za socijalnu skrb

BELIŠĆE - U sudaru kombija i osobnog automobila koji se dogodio jučer oko 7.30 na državnoj cesti D517, Belišće - Beli Manastir, na približno kilometar od dravskog mosta s baranjske strane, poginule su dvije osobe. Poginuli su vozač osobnog automobila Toyota Corola, Damir Mužević (52) iz Belišća, i njegova suvozačica Nives Ivanković (34) iz Valpova. Od siline udarca vozač je preminuo na mjestu nesreće, a suvozačica u vozilu Hitne pomoći na putu do osječkog KBC-a.

Oboje je, kao svaki dan, tom cestom išlo na posao u belomanastirski Centar za socijalnu skrb. Mužević je u Centru od 1993. godine radio kao psiholog, a Ivanković je od prošlogodišnjeg prosinca tamo bila na stručnom osposobljavanju. U trenutku pisanja teksta očevid je još uvijek trajao, a cesta je bila zatvorena za promet. Vozači koji su čekali na završetak očevida nisu mogli zaključiti kako je došlo do sudara. Vidjeli su samo da su oba vozila završila na lijevoj strani prometnice, gledajući u smjeru mosta.

- Vozim se ovom cestom svaki dan i na tom se mjestu ne može razviti neka veća brzina. Ne mogu ni pretpostaviti što je bilo. Kada sam stigla blizu mjesta nesreće, vozač je bio na zemlji pokraj vozila, a suvozačicu su već odvezli vozilom Hitne pomoći - priča gospođa koja je jučer ujutro krenula na posao u Valpovo. U belomanastirkom Centru za socijalnu skrb - muk.

- Damir je bio duša od čovjeka, dobar i tih, a Nives vesela mlada žena. Oboje je s radošću dolazilo na posao. Ne možemo vjerovati da ih više nema među nama - kažu u Centru. Nives Ivanković za sobom je ostavila osmogodišnjeg sina i supruga, a Mužević je bio neoženjen i živio je s nepokretnom majkom. Prošle godine preminuo mu je otac.

Prošle je godine na baranjskim cestama poginulo šest osoba, jedna više nego 2012. godine. Jučerašnja prometna nesreća druga je sa smrtnim posljedicama ove godine. Do sada je život izgubila jedna osoba.

Ivica GETTO

3

osobe poginule su u 2014. godini na prometnicama Baranje

Pijani vozač ubio dijete ispred kućnog praga

ZAGREB - Tridesetdevetogodišnjak je imao 3,4 promila alkohola u krvi kada je u nedjelju oko 15.20 vozeći kombi kolnikom Trećeg Kozari puta, prešao na suprotni trak i naletio na 7-godišnjaka koji je stajao na cesti ispred kuće. Dječak je s teškim ozljedama prevezen u bolnicu, gdje je dva sata poslije preminuo. Vozača su zaustavili prolaznici nešto dalje i zadržali ga do dolaska policije. Kako doznajemo, vozač već ima izrečenu zabranu upravljanja motornim vozilima.(MS)

Opet stradao motociklist

Motociklist iz Nuštra teže je ozlijeđen u prometnoj nesreći preksinoć u Vinkovcima, a bila je to treća nesreća u posljednjih desetak dana na području PU vukovarsko-srijemske u kojoj je stradao motociklist. Prema policijskim podacima, do nesreće je došlo oko 20.50, kada je 57-godišnjak iz Nuštra, vozeći motocikl Kawasaki vinkovačkih registracijskih oznaka, u Ulici Vladimira Gortana zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad motociklom i pritom pao s Kawasakija.(S.B.)

Možda ste propustili...

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

Najčitanije iz rubrike